Çatlak güveçten saksı yapımı

guvecten-saksi-yapimi-dekupaj-ile-geri-donusum
Merhaba. Daha önce içinde patlıcan kebaplar yaptığım güvecim bir gün bir baktım ki ocağı yağ içinde bırakmış, yani çatlamış O günden beri balkonda bekliyordu sonunu bilmeden. Bu yarışma sayesinde hem görev değiştirdi, hem de fiziki mutasyona uğradı Umarım beğenirsiniz. Dikilecek çiçek alamadım henüz ama en güzel çiçeği alacağım ona.
Malzemeler:
* Akrilik boya
* Dekupaj tutkalı
* Dekupaj kağıdı ya da dergilerden beğendiğiniz resimler
* İstediğiniz bir obje veya benimki gibi çatlak (çatlamamış da olabilir) bir güveç
* Fırça


Güveci önce güzelce bir silip temizleyip tozunu aldıktan sonra beyaz renk boyayla boyamaya başladım.


Önce bir kat her tarafını boyadım ve kurumaya bıraktım. Daha sonra da ihtiyaç duyduğum kadar yani alttaki renk kapanana kadar tekraladım işlemi.


Alttaki renk tamamen kapanınca aldığım dekupaj kağıdından resimleri kesmeye başladım.


Kestiğim resimlerin arkasına dekupaj tutkalı sürerek objeye uyacak şekilde yapıştırmaya başladım. Burada yapıştırıcıyı sürdükten sonra hemen yapıştırmak gerek çünkü çok çabuk kuruyor.


Kullandığım objenin hatları yuvarlak olduğu için resimleri yapıştırmakta biraz güçlük çektim. (tecrübesizlik de var tabii : ))
Bütün resimleri yapıştırıp tamamladıktan sonra da dekupaj tutkalıyla hepsinin üzerinden geçtim. Kuruduktan sonra da ikinci katını sürdüm..


Elimde resimdeki çiçeklere uygun birkaç boncuk vardı, onları da biraz hareket gelsin diye saplarına ve iç kısmına yapıştırdım.


Sonuçta böyle bir saksım oldu. Artık içine uygun güzel bir çiçek bulmak şart oldu
İlk kez böyle bi çalışma yaptım ama çok eğlenceliydi umarım buna benzer çalışmalar yapmak isteyenlere yardımcı olur bu yazı..


Exit mobile version