Fimodan göz yapımı

adım adım fimodan göz yapımı

Elimden geldiğince fimo hamurundan evde göz yapımını anlatmaya çalışacağım.

Bunun için araştırmalarım sonucu öğrendiğim ve kendi kolayıma gelen şekilde uyguladığım 2 etikili yöntem var:

 1. yöntem: Öncelikle kaliteli bir yazıcıdan bu jpg’in çıktısını alıyoruz. Daha sonra gözleri kesip, top haline getirdiğiniz pişmiş beyaz kile yapıştırıp üzerine de herhangi bir mozaik jelini yeteri kadar döküp kendi ürettiğiniz gözü kullanabilirsiniz.

Ben burada gözler çok küçük olduğu için ilk önce resini döküp (mozaik jelim yoktu) tamamen sertleşmeden (1 gün sonra) kestim.

2. yöntem:

Beyaz fimo hamurumuzu açıyoruz ve elimizde bulunan çiçek baskının arka kısmını çevirip yapışmasın diye de biraz unlayıp (veya pudralayıp) yuvarlaklarımızı elde ediyoruz. Elinizde buna uygun ne varsa kullanabilirsiniz. Örneğin; kopat, basmalı kurşun kalem arkası, diğer kalemlerin arka kısımları vs.

Yuvarlaklarımızı yaptıktan sonra aralarındaki hamurları temizliyoruz.

Pişirdikten sonra da bunu yapabilirsiniz. Ben pişirmeden önce akrilik boya ile gözlerini boyadım. İlk olarak siyah akrilik boya ile ortasını boyuyoruz. Ben bu aletten  yardım alarak yuvarlak şekilde boyamaya çalıştım. Bir ucu yuvarlak.

Boyanın kurumasını bekledikten sonra istediğim rengi alarak yanlarında da siyah yuvarlak çerçeve görünecek şekilde göz  rengini yaptım. Renklerle beyazı karıştırırsanız siyah üzerinde daha anlaşılır bir renk elde etmiş oluyorsunuz. Yaldızlı sarı ve gri ile de karıştırarak hareli gibi görünen bir göz rengi elde edebilirsiniz.

Son olarak da ortasına yine siyah akrilik boya ile bir nokta yaptığımızda gözümüz tamamlanmış oluyor. Cam gibi görünüm için üzerine fimo deco gel veya mozaik jeli kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin


Exit mobile version