Bu kapı çelenginde kullanılan malzemeler: Mukavva, birkaç sayfa karikatür dergisi, yapıştırıcı, kurdele, bir düğme ve makas.
Mukavvayı önce 30 cm çapında kestim, sonra da 8 cm genişlikte bir halka kalacak şekilde orta kısmını kesip çıkardım.
Kapı çelenginin arka yüzünü oluşturacak bir deseni dergiden seçtim.
Halkanın iç ve dış tarafından 2-3 cm daha büyük kestiğim kağıdı, mukavvanın bir tarafına yapıştırdım. Bu, çelengin arka yüzü olacak.
İç ve dış taraflardaki fazla kağıda yaklaşık 2cm aralıklarla makasla çentikler attım. Bu kısımları mukavvanın arka tarafına doğru kıvırarak yapıştırdım. Bu görünen, çelengin ön yüzü olarak çalışılmaya devam edilecek.
Renkli karikatür sayfalarından yaklaşık 10 x 5 cm ebatlarında yapraklar kestim. Ortadan uzunlamasına katladım ve ufak çentikler keserek yaprak şekli verdim. Yaprakları ışınsal olarak yapıştırdım.
Yine karikatür sayfalarından 4 kat birden CD yardımıyla daireler kestim. (Karikatürlü sayfalardaki çizimler fotoğrafta belli olmadığı için daha iyi anlaşılması için burada beyaz kağıda çizip gösterdim.)
Dairelerin içini spiral şeklinde kestim.
Spiralin orta kısmından başlayarak sıkıca bükerek hazırladığım gülleri, açılmasın diye ucundan yapıştırdım. Hazırlanan gülleri, çelengin iç kenarından dışa doğru yapıştırmaya başladım.
Güller tamamlandı. Yaprakların bir bölümü güllerin altında, bir bölümü ışınsal dizilişle görünür halde kaldı.
Saten kurdeleden hazırladığım ve bir düğme ile sabitlediğim fiyongu, çelengin alt tarafına sıkıca yapıştırdım.
Çelengin yukarıdan asılması için yaklaşık 120 cm kurdele kestim ve kenarlarını çakmakla temizledim. Bağlanmak istenen yere göre düz veya fiyonk olarak bağlanabilir. Görmeye alıştığımız kapı süslerinden farklı, orijinal bir sonuç!