Karlı Kız Kulesi’nden lamba (pet şişe değerlendirme)

lamba yapımı
Yarışma için hazırladığım karlı kız kulesi için kullandığım malzemeler: plastik şişe, poşet, keçe, eva sünger, oje, kar etkisi veren sprey, karton, silikon, çubuk, renkli ampul, makas, şeffaf tabaka…


İlk olarak küçük bir plastik şişenin alt kısmını kesip çıkardım. Sonra şişeye pencereler açtım. Kız kulesinin ön ve yan kısmında yer alan yapılar için karton kullandım. Eva süngerle de kapladım. Kalem kullanarak pencereleri boyadım.

Başka bir pet şişenin üst kısmından halka şeklinde kesip çıkardım. Halka ile kız kulesinin balkonunu yaptım. Beyaz oje ile de boyadım kuleyi.


Kulenin tepesini eva sünger ile kapattım. Yine süngerden bayrağımızı yaptım. Bayrağı çubuğa monteledim. Kulenin pencerelerini kahverengi oje ile boyadım.


Kulenin etrafındaki denizi mavi naylon poşetten yaptım. Kulenin tabanını eva süngerden yapıp üzerindeki taşları oje ile boyadım.


Çalışmam kar etkisi verebilmek için oje, tutkal, sprey kullandım. Kız kulemizi şefaf tabaka içine aldım.


Şefaf silindirin üst kısmında şefaf kapak kullandım. Kenarlarını beyaz keçe ile yapıştırdım. Kulenin alt kısmına renkli lamba yerleştirdim. Artık gece lambamız hazır Etrafına sprey sıktıktan sonra projem tamamlandı.


Yarışmanın duyurusu için buyrun


Exit mobile version