Keçe mantar mutfak kapı süsü yapımı

keceden-mantar-mutfak-kapi-susu-yapimi-1
Keçeden mantar şeklinde bir mutfak süsünün yapım aşamalarını elimden geldiğince paylaşmak istiyorum.
İlk olarak renklerimizi belirliyoruz ki ben bunu mutfağı mavili lilalı olan birisi için hazırladığımdan mantarım lila. Siz istediğiniz renkleri kullanabilirsiniz. Mantarın şapkası ve sapı için kalıp kullanıyorum. Kalıbı keçeye iğneleyip kenarlarından kesiyorum. Bu parçalardan ikişer adet kesiyoruz. Ben kesim işlemlerinde en çok yuvarlak uçlu bir makas kullanıyorum. Yuvarlak hatlı kesimlerde işimi kolaylaştırıyor.


Herkesin farklı dikiş tekniği olabilir. Ben keçeyle aynı renk dikiş ipliğiyle dikmeyi tercih ediyorum. İki parçayı kenarlarından dikip içini elyafla doldurdum.


Beneksiz mantar olur mu? Beneklerini de yine yuvarlak uçlu makasınla irili ufaklı olacak şekilde kesip şapka kısmına silikonla yapıştırdım.


Mantarın şapka ve sap kısmını birbirine silikonla yağıştırdım. Mantarı oluşturduktan sonra geriye süslemesi ve yazılar kaldı. En çok oyalayan kısım da bu zaten. Pencereleri kalıp kullanmadan göz kararı kestim. Kenarlarına tül görünümü vermesi için büzdürdüğüm danteli diktim. Daha şık durması için boncuk da diktim.


Yazıları kesip yapıştırmak en zor kısmı diyebilirim. Harfleri bilgisayardan çıktı alıp kalıp yapabilirsiniz. Harfleri tek tek kesip keçenin üzerine koydum ve kenarlarından düzgünce kestim.


Tüm harfleri kestikten sonra bir düzenleme yapıp öyle yapıştırmalısınız. Çünkü eğer aralıkları düzgün olmazsa çıkarmak pek mümkün olmuyor. Ben tüm yapıştırma işlemlerinde silikon kullanıyorum ancak elimizi yakmamak için dikkatli olunması gerekiyor bu nedenle küçük parçaları cımbızla tutarak yapıştırıyorum.


Yazıları yapıştırmadan önce alt kısma çimen görünümü verecek yeşil bir parça kesip yapıştırabilirsiniz. Pencereleri ve yazıları yapıştırdıktan sonra çiçeklerini de yapıştırdım.


Asmak için kurdelesini de yapıştırdıktan sonra süsümüz kullanıma hazır.


Exit mobile version