Kumaş tavuk yapımı

kumas-oyuncak-tavuk-yapimi-1
Çocuklar için eğlenceli bir oyuncak tavuk yapmak ister misiniz? Elde dikiş ile çocuklarla geçireceğiniz güzel bir aktivite.

Malzemeler
Renkli kumaş, elyaf, kalem, kağıt, keçeli kalem, iğne, iplik
Öncelikle tavuğa benzeyen bir şekil çizdim ve kesip kalıbı çıkardım.


Kumaşıma kalıbı geçirip 2 adet çıkardım. Kumaşımın renkli olması tavuğu ortaya çıkardı.


Tersinden ipimle iki parçayı elde makine dikişi geçtim. Az bir yerinden açık bırakarak elyaf koydum içine. Açık olan kısmı dikip bitirdim ve tavuk hazır.


Kumaşımda turuncu renk vardı. Onunla tavuk gagası ve ibik yapmaya karar verdim. Önce kare kestim küçük. Onu katladım ve sonra tekrar katladım.


Tavuğa diktim bu gaga kısmını.


Sanki biraz ördeğe benzedi diye düşünmeyin çünkü öyle olmuyor. İbik ve kanatlardan sonra tavuk şeklini alıyor. Turuncu kumaşın tersine 3’lü şekil çizdim ve kesip çıkardım. Tavuğun kafa kısmına diktim.


Evet şimdi tam benzedi. Sarı ipimle diktim çünkü turuncu ipim olmadığı için. Yapmak isteyenler kumaşın renginde dikebilirler. Kumaşım öyle renkli idi ki yeşil kısmının tersine uzun uzun yaprak çizdim. Kesip çıkardım ve bunları tavuğun kanatları olarak kullandım. Tek tek diktim ve arka kısmına da diktim ve bitirdim.


Keçeli siyah kalemimle gözünü de çizdim.


2 tane beyaz yuvarlak kumaş kestim elyafla doldurup bunlarıda yumurta olarak kullandım. Bir de büyük yuvarlak kumaş kestim. Bu büyük yuvarlağı sepet olarak düşünüdüm ve diktim.


Büyük yuvarlağıda diktim ve fazla büzdürmeden tamamladım.


Evet artık tavuk hazır.


Exit mobile version