Sun deriden kumaş çanta dikimi

Kumaş çanta nasıl dikilir, yapım aşamaları nelerdir? Size biraz fikir vermek istedim. Suni deriden kumaş çanta yapmak çok gözünüzü korkutmasın, ben böyle güzel bir çanta diktim mesela kendime. Geçen hafta Bursa kumaş pazarından aldığım kumaşlardan bir şeyler dikeyim dedim. Siyah ketenden bol paçalı bir pantolon diktim. İçinde gümüş pırıltıları olan siyah-beyaz desenli kumaştan tunik yaptım kendime. İkisinden de az miktarda kalan kumaşı nasıl değerlendirsem diye düşünürken aklıma çanta dikmek geldi. Ben de evirdim çevirdim. Yetmeyen siyah kumaşıma suni deriyle takviye yaptım. Böylece kendi diktiğim çantama farklı bir doku katmış oldum. Kıyafetlerimle de takım çantalarım oldu.

Çantamın içi bu şekilde, gayet kullanışlı:

Çantamın üzerini de beyaz fiyonk ile süsledim:
Çantama bu şekilde bir şerit geçtim:
Sapları da suni deriden diktim:

Evde olan ve astarlamada kullandığım başka bir siyah kumaşla astarını diktim. Astarsız olmazdı tabii ki bu tip bir çanta. İçine cüzdan ve telefon için cep yaptım. Evde dikerken çantanıza istediğiniz kadar ekleme yapma şansınız oluyor. İçine ek bir küçük çanta da dikebilirsiniz.

Desenli kumaşımla ek yerine pileler yapıp koydum. Yoyolarla, deri yapraklarla süsledim. Süslemede yine siyah beyaz renklerden ayrılmadım. Çantamın sapını da deriden yaptım.

Sıra geldi fermuara. Evde siyah fermuar yoktu. Aklıma hemen çocukların yıpranmış dersane çantaları geldi. En kullanılmayacak durumda olanın fermuarını söktüm. Çantama diktim Böylece eskiyi değerlendirmiş de oldum.

Bu iş öyle hoşuma gitti ki bir tane daha çanta dikeyim dedim. Diğer kumaşım sentetik. Kalın jarse gibi. Gri saten kurdeleyle süslemesini yaptım bunun da.

Nasıl buldunuz çantalarımı?

Kumaş çanta nasıl dikilir, tam bir anlatım olmadığını biliyorum ama elimizdeki malzemelerle güzel çantalar, aksesuarlar dikebileceğimizi göstermek istedim. Biraz dikiş ile haşır neşir olan herkes yapabilir bu tarz şeyler.

10marifet’in notu:

Peki kumaş çanta nasıl dikilir, daha önce güzel bir video serisiyle çok detaylı bir biçimde anlatmıştık. Lütfen onu izleyin, pişman olmayacaksınız.

Kumaş çanta nasıl dikilir? – Videolu anlatım

Devamı:

Size faydası olacağından eminiz.


Exit mobile version