Ayakkabı bağından makrome anahtarlık

Bir zamanlar makrome işi oldukça revaçtaydı, şimdi ise birçok elişi seçeneği türedi ve makrome işine ilgi nispeten azaldı. Yakın zamanda Makrome tekniğinden faydalanarak bir anahtarlık yapmaya kalkıştım. Dilerseniz, her aşamasını videoya kaydederek bir yazı haline getirdiğim bu çalışmayı sizlerle paylaşayım.

Gerekli malzemeler; bir adet naylon esaslı silindirik ayakkabı bağı, bir anahtarlık halkası, makas, çakmak.

Bu yapımı oldukça basit anahtarlığın yapımını daha kolay anlamanızı sağlamak amacıyla iki farklı renk ip kullandım.

İpin uç kısımlarını kestim.

Ayakkabı bağlarının örüldükleri iplikçiklerin çözülmemeleri için ipin kestiğim uç kısımlarını çakmakla alev almalarına izin vermeden eriterek sabitledim.

Anahtarlığın fazla uzun olmaması için, ayakkabı bağını ortasından ikiye kesip yine uç kısımları çakmak aleviyle eriterek sabitledim.

Elde edilen iki parça ipin toplam uzunluğu, tek bir ayakkabı bağınınki kadar.

İpleri orta kısımlarından metal anahtarlık halkasına geçirdim. Bununla iplerin sabit kalarak, örme işinin kolaylaşmasını amaçladım.

Örme aşamasında “S” harfi şeklinde kıvrılmış iplerin iç içe geçmiş olduğunu görebilirsiniz.

Gereken düğümü attıktan sonra ipleri uçlarından çekip düğümü sıkılaştırdım.

Bu işlemi örülecek ip kalmayıncaya kadar sürdürdüm. İplerin açık uçlarını eriterek düğümün üzerine bastırmak suretiyle kaynaştırdım.

Böylece bu çalışma ortaya çıkmış oldu. Buraya kadar anlatıklarımdan pek bir şey anlamadığınızı düşünüyorsanız bu videolu anlatımdan istifade edebilirsiniz. Kolay gelsin.


Exit mobile version