Baykuşlu hoşgeldiniz kapı süsü modeli


Merhaba. Halat ipten keçe baykuşlu ve hoşgeldiniz tabelalı kapı süsü çalışmam. Tam bir aile kapı süsü oldu, anne baba ve çocuk baykuşlardan oluşan kapı süs modelinin hoşgeldiniz tabelası dışında bir de ailenin soy ismin yazılı olduğu halat kısmı var. Kelebek, kalp, nazar boncuğu ve çiçek gibi keçeden figürlerle süslü cıvıl cıvıl bir model oldu.

Keçe baykuş ailesi kapı süsü yapımında kullandığım malzemeler;
jüt halat ip – 6 mm
mukavva kartonu
silikon mumu
ince keçe
kalın keçe
silikonlu elyaf
inci boncuk v.s.

Öncelikle kapı süsünün halka kısmını yapıyorum. Mukavva kartonunun tam ortasına küçük boy yemek tabağı yerleştiriyoruz bu tabağın etrafına halatı sıcak silikon ile yapıştırıyoruz. Ben 35 cm çapında bir çember yaptım, bunun için 8 sıra sarmak yeterli oldu. Arzuya göre daha küçük veya daha büyük de yapılabilir tabii.
Baykuşların kalıbını internette keçe baykuş kalıbı aratarak buluyorum, pek çok model var. Çıktı alıp kalıp olarak kullanıyorum onları. Baykuşlarımı ve ağaç dallarımı ince keçe kullanarak dolgulu yapıyorum ve elde dikiyorum. Dolgusuz da yapılabilir. Tabela kısmını halatlarla çembere takıyorum. Burada da kurdele ya da kordon vb. gibi malzemeler kullanılabilir. Çiçekler için de internette birçok kalıp mevcut. Keçe çiçek yapımı videolarından da çiçek yapımını izleyerek öğrenebilirsiniz.
Bundan sonrası zevkiniz ve hayal gücünüzle gidiyor.

Yapacaklara kolay gelsin, hazır almak isteyenlere de bana profilimden ulaşarak sipariş verebilirler. Sevgiler…


Exit mobile version