çanta-mania 2

Çanta yapma konusunda kendimi geliştiriyorum. internetten gördüğüm bir çanta yapma fikrini (ki internetteki örgü çanta yapımıydı),kumaşlara uygulamak istedim. kumaşlarım bitince örgüye de geçecegim, bu fikre bayıldım. eminim siz de bayılacaksınız

başladım ölçüp biçmeye.. aslında çok basit bir teknik ama elde dikmek ve acemilik olunca uzun sürüyor..bu çantayı yapmak için 17 eşit kareye ihtiyacım var. elimdeki aynı türden olan kumaşları 12şer cm ayarlayarak 17 parça halinde kesip birbirine eklemeye başladım.. tabi bunu yapmadan önce renk sıralamasına da çok özen gösterdim ..

çantanın dış yüzeyi bitince, astar olarak kullanacagım saten kumaşı tek parca halinde cm hesabı yaparak kestim.. bu arada kumaş çanta olduğu ve cantanın düzgün durması için astar ile dış yüzey arasına, önceden mutfağa örtmek için aldığım plastik bir parçayı koymaya karar verdim. bu parçayı da astar ile aynı kalıp halinde kesip birbirine diktim.

sonra dış parçayı ve iç parçayı birbirine dikerek çantanın ana kısmını bitirdim. çok güzel birşey ortaya çıktı..

bu arada askı olarak ne koysam ne koysam diye kara kara düsünürken, dedim uzun bir askı yerine sadece kısa bir askı yapayım, bunu da kalan aynı kumaşları değerlendirerek yapayım dedim.. evirdim çevirdim, çantaya uysun diye dışı kumaş içi saten olsun diye karar vererek, düşüncemi uygulamaya geçirdim.

askılar da bitince, çantaya toplu iğneyle tutturarak ne kadar hoş bir çanta olduğunu görmek istedim. düzgün dikişlerini de bitirmeden dayanamayıp size göstermeye karar verdim.

umarım begenmişsinizdir


Exit mobile version