Çanta-mania 3

Çanta yapmaya devam..

Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi, annemin geçen senelerde örmüş olduğu küçük şapka sağda solda duruyor, bir işe yaramıyordu.. Dedim bu şapkadan nasıl bir çanta çıkar acaba.. Bu arada, aynı renkten birşortum vardı hiçbir işe yaramayan, dedim bunu da bu çantaya kombine ederim.. Birkaç fikir geldi aklıma, en sonunda yukarıdaki modelde karar kıldım..

Eflatun şortu astar olarak kullandım, örgü ile astar arasına ince süngerli bir kat daha kullandım egilip bükülmesin diye..

Önce fermuardan başladım dikmeye, sonra tabanını diktim.. en sonda da askılarını yaptım. Aslında askılarını fermuarı dikerken içinde dogru dikecektim derli toplu olsun diye, bunu fermuarı diktikten sonra unutmuş oldugumu farkettim. Tekrar sökmek istemedim, zaten elde dikiyorum.. Düşün düşün, dedim ben bu şortun kemer kısmını iki parçaya bölüp çantaya dıştan askı yapayım, uçlarına da ikişer düğme deliği açıp düğmelenecek şekilde olsun. Hem askıları çıkarıldığında da clutch çanta şeklinde kullanılır.. Nasıl ama, güzel fikir di mi :))) İyi ki fermuarı sökme eziyetine girmemişim ki bu fikir daha uygun geldi bana..


Exit mobile version