El örgüsü ve el yapımı bir tasarım çantası

çanta modelleri

Çanta yapımı ilginizi çeker mi? Bu çantanın yapım aşamalarını anlatmaya çalıştım size.

Atölyemin bir köşesinde jüt iplikten örülmüş bir gövde duruyordu. Bundan özel bir tasarım çıkarmak için kolları sıvadım. Önce eskiz çalışmaları ile neye benzeyeceğine karar verdim. Sonra yapmaya başladım. Üst ve alt ağzı açıktı. Alt kısmını hakiki güderi ile kapladım. Bütün renkleri asil ve ciddi görünmesi için siyah seçtim. Dikiş ipliğim parlak olmayan altın kum sarısı.

Önce taban kısmını resimdeki gibi diktim.

Ardından iç astarı için özel kupro bezinden kendime özel ürettirdiğim astarlık kumaşlardan birini seçtim. Yine altın sarısı ama bir ton koyu. Çünkü örgü kısmı delikli ve dışarıdan bakıldığında örgünün özelliğini göstermeli. Kenar ağzı ile birlikte astarı diktim. Kenar pervazı için yine tabanda kullandığım güderiden kullandım.

Astar cebi için dikdörtgen bir form seçtim. Ortadaki parçayı çıkararak astar bezinden dairesel kesimli bir parça yerleştirdim. Ağız kısmına da metal bir fermuar döndüm. Astar cebi kadınların çok kullandığı bir özellik. O nedenle derin ve kullanışlı olmasına özen gösterdim.

Sapları için 45 cm’lik avucu saran toklukta saplar kullandım. Sap kaplaması yine siyah güderi. Sapların gövdeye bağlanacağı kısım önemli. Çanta omuzda ve elde taşınabilir olacağı için gövdeyi çok hareket ettirmemeli.

Sapların gövde aksesuarı altın kaplama üzeri cilalı, fenster klapler. Sapların gövde ile bağlandığı yerde güderi parçalarından hareket kazandırmak için simetrik kesimler yaptım.

Gövde üzerinde tasarım şıklığı ve marka vurgusu için geniş paslanmaz çelikten, üzeri desenli, lazer ile yazılmış bir aksesuar kullandım. Kenarları keskin olabileceği için bu aksesuarı yine bir güderi çerçeve içine gömdüm.

Çantanın son görünümü ise bu resimdeki gibi.


Exit mobile version