El Yapımı Çantalarda Yeni Bir Tasarım Anlayışı

El yapımı (hand made) ürünlerin değeri giderek daha da bilinmeye başlıyor. Artık birçok insan becerisini sanatsal bir bakış açısıyla birleştirip, kazanca dönüştürmek için mesleğini dahi bırakabiliyor. Şüphesiz bu yolun seçilmesinin ilk nedeni, huzurlu ve şartlarını kendilerinin belirleyebildiği iş ortamında çalışmaya duyulan özlemdir.Ben de bu özlemle yola çıkan ve becerisini işe dönüştüren kişilerden biriyim. 

Pek çok kişi bana nasıl bir malzeme kullanarak çantalarımın kalıplı kalmasını sağladığımı soruyor. Malzeme su geçirmez, esneyebilen ve deforme olmayan özel bir malzeme ve piyasada çok farklı bir amaç için satılıyor.
Bu malzemenin kumaşla bütünlüğünü sağlamak ve gerek makina dikişiyle gerekse el dikişiyle parçalarını birleştirmek oldukça zahmetli bir iş.Ancak tüm zorluklarına rağmen ben bunları büyük bir keyifle tasarlayıp, üretiyorum.
Fikrin çıkış kaynağı 80’li yıllardaki ilkokul dönemlerime dayanıyor. Yaşıtlarım bilecektir; o zamanlar tek gözlü, sert kalıplı çantalar vardı, elde taşınan. Fakat bunların iç malzemesi büyük bir olasılıkla gramajlı kartondu ve sene sonu gemeden kapaklarından başlayarak deforme olurdu.:)Bu sorunu da kendimce çözümledikten sonra, çocukluk anılarımda yer alan bir malzemeyi, günümüz şartlarına uyarlamayı başarabildim.
Gerek iş yaşamında, gerek tatil zamanlarında, gerekse gündüz ve gece zamanlarında kullanabilecek çok çeşitli boylarda ve renklerde örnekleriyle, şimdiden pek çok kişinin koleksiyonuna yerleşti.Sevgiyle üretilmiş bu modellerin sizlere de sevgi taşıması dileğiyle…

Exit mobile version