ELLERİMLE DİKTİĞİM ZİNCİR PASPAS

paspas
paspas

öncelikle artık yünlerimi nasıl değerlendiririm diye düşündüm ve aklıma zincir çekip birleştirerek paspas yapmak geldi. artık iplerle rengarenk zincirler çekip sonra onları elimle dikerek yuvarlak paspasımı oluşturdum. siz de benim gibi tığ işinden pek anlamıyorsanız sadece zincir çekmekle bile nasıl güzel şeyler yaratabileceğinizi ayrıntılı resimler ve tarifleriyle içeride bulabilirsiniz. malzemeler:bir adet tığ, değişik renklerde artık yünler, iğne, iplik


zincir çekme

zincir çekme

zincirleri bu şekilde yuvarlak olacak şekilde dikerek daire elde ediyoruz.

zincirleri bu şekilde yuvarlak olacak şekilde dikerek daire elde ediyoruz.

ben tığ işini pek bilmediğimden zincirleri birleştirme işini iplikle dikerek yaptım, görünüm tığla birleştirmenin aynı oluyor.

bu şekilde aynı işlemlere devam ederek paspası gittikçe büyütüyoruz.


paspası tersinden sık bir dikişle dikiyoruz, bu da tersinin görünümü

paspas giderek büyüyor ve zincirleri çekerken hep dairenin etrafını tam sarıyormu diye kontrol ediyoruz, olur da ip yetmezse ufak eklerle daireyi her sıra tamamlıyoruz. benimkinde birçok ek var belli olmuyor bile.


paspasın adım adım genişlemesi

paspasın adım adım genişlemesi

vee paspasımın su anki son şekli bu. ama daha da büyütmeyi düşünüyorum kıyılarına da küçük ponponlar falan ekliycem, tarifi budur, bir an önce sizlerle paylaşmak istediğimden bu şekliyle koydum. gerisi sizin hayal gücünüz ve malzemenize kalmış, bu paspası istediğiniz her şekle ve büyüklüğe uygun yapabilirsiniz.


paspas son hali

ne diyordum ben, yapması sizden tarifi benden kolay gelsin


Exit mobile version