İğne ile keçeleme

Keçe topu haberini gördüğümde, bir süredir yazmak istediğim needle felting konusuna sıra geldi dedim. “İğne ile keçeleme” gibi bir anlam çıkıyor bundan ama “keçe” dediğimizde de zaten aşağı yukarı aynı şeyi anlıyoruz. Son zamanların favori malzemesi keçe sitemizde de kendine epey yer buluyor.

İğne ile keçe olayına merak salan annemin bana da malzeme ve yün almasıyla, arada televizyon seyrederken kendimi elimi keçelere atarken buldum. Kısa bir süre oldu daha, ama hoşuma gitti doğrusu. Daha sadece birkaç şey yaptım, yukarıdaki yeşil boncuk bilezik ilk ele gelir işim.


küçük pano

Şurada ıslatarak boncuk yapmanın yöntemi gösterilmiş. Baktığım kaynaklarda ıslatma tekniği daha büyük, kumaşımsı parçalar için kullanılıyor. Ben bir parça keçe yünü elimde hafifçe yuvarlayıp sonra bu iğneli aparat ile vura vura toplu biraz sıkıştırıyorum. Sonra da tek iğne ile detaylarını yapıyorum.


çiçek bileklik

Şunun gibi kitaplar elbette çok faydalı olur, bende yine annemin hediyesi birkaç renkli keçe kitabı fotokopisi var, insana fikir veriyor. Ama nette “needle felting” diye arama yapıldığında asıl kaynak insanın önüne açılıyor.


boncuklar

malzemeler

Tabii işi profesyonelce yapanların ortaya çıkardıklarına bakınca insanın ya pes edesi geliyor ya da daha beter hırslanıyor. Şunlara bir bakar mısınız? Veya böyle basit şeyler de çok hoş olabilir. Düz bir kumaş ya da yünün üzerine, keçeden yaptığınız şeyleri fırça benzeri aparatın üzerinde kaynaştırabilirsiniz.Yünleri Beşiktaş Hobi Merkezi’nden aldığımızı da ekleyeyim.


Exit mobile version