Jüt ipten sepet içinde çiçekli kapı süsü yapımı

Jüt ipten sepet içinde çiçekli kapı süsü yapımı anlatacağım bugün sizlere. Kapı süsleri, evinize gelen konuklara daha içeri girmeden hoş bir karşılama yapmanızın en güzel yollarından. Kapı süsü modelleri genelde keçeden yapılıyor, ben farklı tasarımlardan hoşlandığım için jüt / halat ip ve yapma çiçeklerden oluşan gösterişli bir kapı süsü yapmayı tercih ettim. Bu model evin içinde dekoratif bir süs olarak ya da balkon ve bahçe dekorasyonunda da kullanılabilir, göze hoş gelen, iç açıcı bir çalışma aynı zamanda.

Kapı süsü yapımı için gerekli malzemeler;
Halat ip (jüt ip olarak da biliniyor)
Rengarenk çiçekler
Silikon tabancası
Vee tabii ki hayal gücünüz.

Artık sizin kontrolünüzde, ortaya neler çıkarabileceğiniz size kalmış. Siz zevkinize göre bu malzemelere farklı şeyler ekleyip farklı kapı süsü tasarımları da ortaya çıkarabilirsiniz.

Öncelikle jüt ipten sepet yapmak gerekiyor tabi ki. Halat ipten sepet yapmak için sepetin taban kısmından başlanıyor. Jüt ipe bir düğüm atarak geri kalan kısmı örme yöntemini tercih edebilirsiniz. Ya da örgü bilmeyenler de tamamen silikon ile yapıştırarak ilerlenebilecek bir yöntem izleyebilirler. Jüt ipi sık aralıklarla silikon ile yapıştırarak kendi etrafında dolamaya başlıyoruz. Taban kısmı oluştuktan sonra sepetinizin hangi büyüklükte olmasını istiyorsanız benzer büyüklükteki cam bir kaseyi tabanın üstüne koyarak, etrafına yine silikon ile yapıştırarak halat ipi dolama suretiyle sepetinizi yükseltebilirsiniz. Bitince de cam kaseyi çıkarıyoruz.

Kabaca halat ipten sepet yapımını bu şekilde tarif edebiliriz. Aynı mantıkla jüt ipten vazo da hazırlayabilirsiniz. Şeklinin nasıl olmasını istiyorsanız halat ipi benzer şekilli bir obje üzerinden sararak ilerlerseniz istediğiniz şekilde bir obje ortaya çıkacaktır.

Sonra sepetin üzerine zevkinize göre yapma çiçekleri yine sıcak silikon ile yapıştırıyorsunuz. İster salkımlı ister buket şeklinde yapıştırarak hazırlayabilirsiniz.

Ve sonucunda muhteşem ve içinizi açan, kimsede olmayan, konu komşuyu çatlatacak bir kapı süsünüz olsun ?

Jüt ipten sepet yapmak dikkat ve zaman gerektiriyor ama ben yaparken eğlendiğimi söyleyebilirim. Sonucu görünce değdiğini de anlıyor insan zaten.
Ya da ben üşenirim aman kim uğraşacak, hiç elimden de gelmez zaten diyorsanız, ya da vaktim yok ama bunu istiyorum diyorsanız da bana ulaşabilirsiniz, ben sizin adınıza zevkinize göre kapı süsü tasarlayabilirim.


Exit mobile version