Kağıt bardak altlığından dekoratif duvar süsü yapımı

duvar süsü yapımı
Merhabalar, internette birçok mecrada çeşit çeşit materyaller kullanılarak yapılmış duvar panoları mevcut. Benim de aklıma evde bulunan kağıt bardak altlıklarından çoklu pano yapmak geldi. Küçük hacimli ve herhangi bir kesim gerektirmediği için kolay da oldu yapımı.


Zemin rengini oluşturmak için 2 kat boyadığımız kağıtlarımız iyice kuruyana dek bekliyoruz. Ardından kağıtların tamamını mumluyoruz. Mumlama işlemi eskitme görünümü vermek için taban rengine ulaşmamızı sağlayacaktır.
Son kat boyamız da kuruyunca istediğimiz şekilde çok sert olmamak kaydıyla zımpara yaparak panoyu yer yer eskitiyoruz. Ahşap görünümü vermek için eşit aralıklarla çok net belli olmayacak çizgiler yaratacak şekilde zımparalayabilirsiniz.
Son olarak da yaratmak istediğiniz konsepte uygun dekupaj desenlerini kesip merdane yardımıyla açtığınız hamura dekupaj tutkalıyla yapıştırıyor, bu desenleri kretuar yardımıyla verevli olarak kesiyoruz. Desenleri yine dekupaj tutkalıyla panoya istediğimiz yerlerine yapıştırıyoruz. Ben sadece çiçeklere kabartma uyguladım.
Son olarak verniklemeyi de unutmayalım

Bu arada panodaki delikleri şarjlı vidalama aletiyle yaptım. İpler ise bildiğimiz ince dikiş ipinin 3-4 kez katlanmış hali Çünkü evde başka bir ip, tel vs bir şey yoktu. Siz elinizde var olan malzemeleri kullanabilirsiniz.

İşte bu kadar kolay bir çalışma, daha fazlası ve panomun duvarımdaki yeri için bloguma buyrun
Sevgiler ♥


Exit mobile version