Peçete dekupajlı dekoratif kase yapımı

Bu mdf kaseyi yeni yıl hediyesi olarak yaptım. O yüzden de kardeşimin evinin dekorasyonunu düşünerek çalıştım. Uyumlu olması için siyah beyaz peçete kullandım. Bu siyah beyaz peçete, dekupaj çalışması için kaseye çok yakıştı.

Peçete dekupajlı dekoratif kase nasıl yapılır?

Önce beğendiğimiz peçeteyi katlarına ayırıyoruz ve kullanmak istediğimiz kadarını keserek parçalaruna bölüyoruz. Yukarıdaki resimde benim kullanacağım kısımları nasıl keserek ayırdığımı görüyorsunuz. Ben peçetedeki desenlerin detaylarına girerek kestim. Peçetenin zemini beyaz olduğu için düz bir şekilde de kesebilirdim aslında. Fakat hiç sıkılmadım.

Objeyi üç kat boyadım. İlk katı boyadıktan sonra zımparalayıp, iki kat daha boyadım. Her boyama aşamasından sonra kurumasını bekledim. Bunu mutlaka yapmak gerekiyor. Biraz sabır.

Peçetelerin yerlerini ayarladıktan sonra, peçete tutkalımı bulamadığım için, dekopaj tutkalıyla yapıştırdım. Fırçayı ortaya koyup, dışa doğru hareketlerle üzerine sürdüm tutkalı. Bu işlemi çok fazla tekrarlamamak gerekiyor. Çünkü peçete ıslandığından dolayı yırtılabiliyor. Başıma geldi ondan söylüyorum

Kuruduktan sonra, üzerine tekrar bir kat daha tutkal sürdüm. Böylece peçeteyi verniğe karşı korumaya almış oldum. Daha sonra içini ve dışını su bazlı vernikle iki kat vernikledim. Daha ayrıntılı anlatımı ve yaşadığım aksilikler Marifetli Peri‘de.

MARİFETLİ PERİ

Exit mobile version