Tilda fil oyuncak

tilda bebek
Elleriyle bir şeyi yaparken sevgiyi de katarsak, ruhumuzu sıcacık saran, gözümüzü okşayan ürünler ortaya çıkabiliyor gerçekten. İsmi henüz konulmamış bir kız bebek için yeni tasarım kapı süsü konusunda müşterimi ikna ettim; vallahi hep aynı ürünler yapmaktan canım sıkılmaya başladı Kumaştan kuşların, kelebeklerin yer alacağı vintage tarzı kapı süsünde bu diktiğim Tilda fil de yer alacak. Tilda ürünlerde ikinci denemem idi bu. Ama dikiş hatası yapma şansım yoktu. Dikiş tekniğimi geliştiriyorum, hataları ise hiç yapmamaya çalışıyorum. Tilda oyuncakların kendine has bir tarzı var. Geniş eller, tombul bacaklar, pamuklu dantelli elbiseler gibi. Bir de Tilda oyuncaklarda ağız burun ya hiç yok, ya da belli belirsiz oluyor. Ben hiç yapmadım. Göz ve allıkla yetindim. Filin kalıbını kumaşa geçirdim, 5 saatte oyuncağımı bitirdim. Tilda oyuncak fotoalbümü facebook sayfasında.


Fil ayakta durursa uzunluğu 35 cm. Oturabilsin diye ayaklarını düğme tekniğiyle diktim. Benim tek dezavantajım zamansızlık. O yüzden dinlenmem gereken akşam saatlerde resmen keyif alarak oyuncağımı yaptım. Gövdesi için esnek bir o kadar da yumuşacık bir kumaş kullandım, en sıkıcı kısmı tüm uzuvları elyafla doldurmak oldu – malum fil tombik olmalıydı. Kulakların bir tarafı çizgili kumaş, arkası ise gövde rengi. Blogum.


Elbisenin ön tarafını ve kolları süslemek için el yapımı, kumaşla kaplı düğmeleri kullandım. Aksesuar olarak minik çanta da diktim.
Fil oyuncağıma patik de diktim – kumaşla kaplı düğmelerle süsledim.


Exit mobile version