“yaz yarışması” sen de yaz yaz yaz bir kenara yaz yaz yarışmasınıııı

bikini

Sende yaz yaz yaz bir kenara yaz yaz yarışmasınııııı Yaz yarışması için çok geciktim ama sonunda katılıyorum işte. Çalışmayı tamamlamama rağmen eklemem bile sorun oldu. Fotoğraf makinesinin aktarma zımpırtısını kaybettim. Pc’mde kart okuyucu yoktu, neyse ofisde hallettim. Benim yaz yarışması çalışmam ortaya karışık oldu. Peki yarışma için neler yaptım? Kot pantalondan cıvıl cıvıl bir çanta ve yanında cep telefonu kılıfı, deniz kabuklarından kolye ve bileklik, bikini yenileme, boncuktan sevimli bir kız, rüzgar çanı. Çalışmalarımın ortak özelliği ekstra para harcamamış olmamdır. Hepsi artık malzemelerden geri dönüşüm projesi kapsamında yapılmıştır. Bakalım yaptıklarım beğeninizi kazanacak mı?

İçine sığamadığım kot pantalonumu kestim ve ondan bir çanta diktim. Sonra paça kısmından şeritler keserek ördüm ondan da sap yaptım. Diğer paçadanda kesip cep telefonum için kılıf hazırladım. Geçenlerde aldığım organze kurdelaları kılıfıma diktim. Çantam içinde yine aynı kurdelaları kullandım. Su taşı, nikah şekerinden çıkan seramik yıldız. Simli uhudan yaptığım nazar boncuğumu da buna yapıştırdım. (Uhuyu plastik bir kabın üzerine yapıştırıp kuruyunca kavlatıp çıkartmıştım) taaa babannemin elbisesinden kalma düğmelerle çantamı süsledim. Bu düğmeler en az 30 yıllık, geçen gün annemden yürüttümde :))Sonra deniz kabuklarını iğne ile kazıyarak deldim, bunun kolay yolu varsa lütfen söyleyin. Bazıları yapım aşamasında telef oldu. Kolyemi misina ipine, bilekliğimi ince lastiğe geçirerek yaptım.

Bu da benim boncuk kızım, taaa küçüklüğümden kalma bir tokam vardı, onun başını ve diğer tokalarımın da boncuklarını kullanarak bunu yaptım. Aslında bunun zencisini de yapmıştım onun vücudunu da tesbihten yapmıştım rengi uysun diye. Bu kızım tatil başında daha bronzlaşmamış diğeri ise bilinçsizce güneşlenip kömür karası olmuştu. Onun resmini çekmeyi unutmuşum Sonra onu da eklerim.

Bu benim yurt dışından alığım bir bikiniydi. Hatta 3’lü pakette satılıyordu. Çok ucuz olduğu için aldım ama biraz minik geldiği için kullanamamıştım. Bunu nasıl değerlendirebilirim diye düşünmeye başladım.

Sonra bikininin alt parçasının bel kısmına sık iğne ile beyaz renk makrome ipinden iki parça ördüm. Bu parçaları bikinimin bel kısmına diktim. İki parça yapmamın sebebi ise bikinin yanları ipliydi bağlanarak giyildiği için yekpare yapmak istemedim. Çiçek yapma aparatımla da iki tane çiçek yaptım, kenarlarını bikinimle aynı renkteki organze kurdela ile bağladım. Alt kısmına da aynı kurdela ile beyaz kurdeladan sarkıttım.

Spiral kapaklarından beyaz, mavi ve kırmızı renklerini aldım. Beğendim resimlerin çıktısını alarak spiral kapaklarına çizdim. Sonra bunları asetat kalemi ve renkli ojelerimle boyadım.

Bunların üzerlerinden iğne ile delik açtım ve naylon ipliği geçirdim. İç çamaşırı askısı vardı, bu çalışmaları da ona bağladım. Tam ortasına (askı yerinden yani) eski hacıdan gelen yüzükler, metal paralar, nazar boncukları geçirdim. Spiral kağıtlarının artan kısımlarından da tırtıklı makasla keserek çubuklar yaptım. Bu çubuklara da deniz kabuklarını geçirdim. Hepsini askıya taktım. Aslında üst kısmına konserve kavanozunu delip tea light yapacaktım ve bunları da ona bağlayacaktım ama zamanım yetmedi Bu da yazın balkona asılacak kelebekli, melekli, balıklı vs rüzgar çanım oldu. Asılı ike çekilen fotoğraflar çok güzel olmadığı için (şekiller belli olmadı) rüzgar çanımın son halini yerde çektim.

Yazım da çok uzun oldu. Sabredip okuma nezaketi gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi yazımı tutan arkadaşlara yıldızlı, tutmayan arkadaşlara da hilalli teşekkürlerimi sunuyorum.


Exit mobile version