Abajurdan kek standına dönüşüm

kendin-yap-geri-donusum-fikirleri-abajurdan-kek-standi-yapimi-1
Herkese selamlar. Atmaya kıyamadığım, ayak kısmını çok sevdiğim kırık abarujumu sonunda kek standı yapmaya karar verdim:)


İlk önce altındaki kablodan ve baş kısmını sökmekle başladım. Burada tek zorlandığım vidaları sökmek oldu, çünkü biraz eski olduğundan paslanan yerleri vardı, zor da olsa çıktılar.


Hafif vernikli bir yüzey olduğundan dekupajdan önce ayak kısmını cam boyasıyla boyadım, sünger fırçayla tampon hareketler yaparak.


Şimdi geldi en zevkli kısıma:) Beğendiğim peçete desenlerini kestip tek kata ayırdım. Önce peçete tutkalını deseni yapıştırmak istediğim yere sürdüm, sonra peçeteyi üstüne koyup aynı tutkaldan tekrar sürdüm.


Abajurun üstüne yapıştırmak için ahşap tepsiyi önce akrilik beyaz boyadım, sonra ayak kısmındaki gibi peçete dekupajı yaptım. Ortasındaki yıpranma sebebi ayakla tepsiyi birleştirme kısmında yaşandı. Boya işlemleri bittikten sonra birleştirmeyi düşünmüştük ama tutkal konusunda sorun yaşadım. İlk önce soğuk silikon denedim olmadı, sonra çift bazlı yapıştırıcı denedim boyayı aldı götürdü. En son birleşme yerlerini zımparalayıp ahşap yapıştırıcı ile yapıştım. Şimdilik tutuyor ama daha kalıcı bir çözüm için araştırmalarım devam ediyor:)


Son hali böyle oldu.

Blog:RUJBUTİK

İnstagram: RUJBUTİK


Exit mobile version