Ahşap boyama gazetelik rölyef çalışması

ahsap-gazetelik-boyama-ve-dekupaj-yapimi-1
Ahşap boyama ile ilgili bir dolu yazı yazmak geliyor içimden, çünkü bundan 3 sene önce sürekli araştırıp bu tür yazı ve video arardım. Benim gibi arkadaşlara bir parça da olsa yardımım olursa ne mutlu bana.

Malzemelerimiz
Ahşap gazetelik (dergilik)
Akrilik boya
Maskeleme bandı (kağıt bant)
Rölyef pasta (inci beyazı rengi)
Dekupaj kağıdı
Dekupaj  tutkalı
Koton dantel
Şifon dantel
Beyaz tutkal
Sünger zımpara

Ahşap boyamada ilk adım objemizi zımparalıyoruz, bunun için sünger zımpara ile objemizin pürürsüz hale gelmesini sağlayıp nemli bir bez ile siliyoruz
İkinci aşama beyaz akrilik boya ile boyuyoruz, bu da objenin ham rengini kapatıp objemizi boyaya hazır hale getirmemizi sağlıyor.
Sonrasında ne yapacağınıza karar veriyorsunuz, renk, dekupaj kağıdı seçimi gibi (peçete dekupaj da olabilir)
Ben son zamanlardaki vintage görünümden hoşlandığımdan ve mavi rengi çok sevdiğimden güzel bir resim buldum. Bir yüzüne objenin dekupaj tutkalını sürüp dekupaj kağıdını kağıt peçete ya da kuru bir penye ile sıvazlayarak yapıştırıyoruz.


Ben magazinliğimin kenarını çizgili istedim, bunun için ise kağıt bandı krem rengine boyadığım yan yüzeye istediğim aralıklarla yapıştırdım, maviye boyayıp bantları kaldırdım.


Rölyef tekniğini çok severim. Nasıl yapıldığına gelirsek seçmiş olduğunuz stencili istemiş olduğumuz yüzeye koyup rölyef pastamızı bir spatula, olmadı bir bıçak ile (bıçağı sonrasında hep bu işte kullanmalısınız ; )) stencilin üzerine sıva yapar gibi sürüp yavaşça kaldırıyorsunuz.


Hem kolay hem de çok güzel bir teknik rölyef kabartma.

Ben dekupaj kağıdımın kenarına ve ahşap objemin kenarlarına danteli yapıştırırken beyaz tutkal kullanıyorum, hem çok sağlam hem de tutkal izi kalmıyor


Ahşap boyamayı bir kez bulaşın bir daha her şeyi ama her şeyi boyamak isteyeceksiniz, renkli günler…

blog


Exit mobile version