Ahşap boyama simitçi sehpa ve gazetelik

dekupajli-ahsap-boyama-simitci-sehbasi
Yaklaşık 2 senedir ahşap boyama ile aşk yaşıyorum. Önceliklerim değişti, oje yerine akrilik boya beni mutlu ediyor artık.
Simitçi sehpası çok sevdiğim bir obje, hem de öyle küçük değil iki kişi beş çayı yapar mı yapar, bir de buna takım olsun dedim ve gazetelik yaptım.

Malzemeler

ham mdf simitçi sehpası
ham mdf gazetelik
beyaz akrilik
dekupaj kağıdı
dekupaj tutkalı
koton kurdele
beyaz tutkal
organze kurdele
boncuk
sünger zımpara
ipek fırça

Mdfleri zımparalayıp nemli bez ile sildim. Sonrasıda kapanana kadar beyaz akrilik boya ile boyadım. Beyaz kapaması ne zor bir boyadır, ama nasıl da asildir.
Beğendiğim bir deseni ozalitçide avrupa kağıda (avrupa kağıt normal fotokopi kağıdı degil, parlak gibi hani takvim kağıtları var ya, ondan) renkli fotokopi çektirdim.
Simitçi sehpamın içine dekupaj kağıdını yapıştırmak için iç yüzeyin tamamına dekupaj tutkalını fırça ile sürdüm. Kurumadan bir elimle dekupaj kağıdını ucundan yapıştırıp penye bir bez ile sıvazlayarak yapıştırdım, hava kabarcığı kalmamasına dikkat edin, ama oldu ki kaldı toplu iğne ile azıcık delin
Simitçi sehpamda iç yüzeye iki sıra koton kurdeleyi beyaz tutkal ile yapıştırdım. Beyaz tutkal kuruyunca şeffalaşıyor.

Çanta gazetelikte daha küçük bir dekupaj deseni uygulayacağımdan bu sefer dekupaj tutkalını dekupaj kağıdına fırça ile sürüp kurumadan objemin istediğim yerine yine sıvazlayarak yapıştırdım. Bunda da yüzey daha beyaz olduğundan lila koton kurdeleyi beyaz tutkal ile etrafına yapıştırdım.

Tüm işlemler bitti kurudu, sıra geldi verniklemeye. Su bazlı vernikle sehpanın içini birkaç kat atın ki sehpayı mini masa olarak kullanınca bozulmasın.

Bu takımı bir sipariş üzerine calıştım ama beyaz çalışmaya tövbe ettirdi, o kadar zor ki:)

Blogum


Exit mobile version