Anlatımlı bez bebek yapımı (Kızınızla bebek yapın)

bez bebek yapımı
Merhaba arkadaşlar, keçeden hep orta yaşlı ve yaşlı bebekler yaptığımı fark ettim. Bu sefer de küçük bir kız bebek yapayım dedim. Hatta bunu yaparken küçük bir kızım olsaydı da onunla beraber yapsaydık diye aklımdan geçirdim hep. Oğlu olan tüm anneler gibi kız çocuk hayali torunlara kaldı. Herneyse bu sefer anlatımlı yazayım da kızlar anneleriyle bebekler yapsınlar bari dedim.

Resimlerden de göreceğiniz gibi kalıp kullanmıyorum. Önce bir vücut kesiyorum sonra da kafa. Vücutta boyun için yer bırakın, aynı parçadan bir daha kesin üst üste koyun, misina iple üst üste dikip, içine elyaf doldurun, boyun ile baş arasına kafayı tutucu bir kalın kalem ya da biten folyonun içinden çıkan kartonu kesip koyabilirsiniz.

Saçlarını ikiye katlayıp birer birer misina ile tutturdum. Kaşını gözünü keçeden kestim silikonla yapıştırdım. Kazak ve pantolon örmeden önce evdeki şallarımı denedim. Karadeniz turu hatırası diye kesmeye kıyamadım, yine örgü kıyafet yaptım. Renkli keçelerimi hiç kullanmıyordum güzel renklilerle şeritler diktim yanyana tepesinden diktim şapka oldu. Ben yaparken çok keyif aldım, size bu konuda bir fikir verebildiysem ne mutlu, sevgiyle kalın.


Exit mobile version