Kar Kraliçesi – pano yapımı

pano yapımı

Kullandığım malzemeler


Öncelikle kar kraliçemi çizdim ve guaj boya ile boyamaya başladım. Tüm resimde guaj boya kullanacaktım lakin karton sulu boyaya uygun olmayınca resim kabardı ve boyamada sorun yaşadım, bu yüzden kuru pastel boya ile resmi tamamladım. Boyama kısmı çok sorunlu oldu, mukavva kartona sulu boya tekniği uygulamak hiç iyi bir fikir değilmiş. Sulu boya tekniğiyle farklı bir kraliçe hayal etmiştim lakin sonuç bu oldu.


Dallara kar yağmış görüntüsü vermek için pamuk yapıştırdım ve sonra dalları kartona sıcak silikonla yapıştırdım. Yapıştırmak hiç kolay olmadı tabii.


Çam dallarına da kar yağmış havası vermek için hindistan cevizini kullandım. Önce çamın iğne uçlu yapraklarına yapıştırıcıyı sürdüm ve sonra hindistan ceviziyle dolu kaba daldırdım ve kar yağmış çam dallarım oldu. Sonra çamları kartona resimlerde görüldüğü gibi sıcak silikonla yapıştırdım. Dalların dip kısımlarına da kar havası vermek için pamuk yapıştırdım, biraz da hindistan cevizi serpiştirdim.
Tığ işi tekniğiyle ördüğüm kar tanelerinden kar kraliçesinin tacını yaptım ve  kraliçenin tacı hazır. Birkaç yere de aynı örgü kar tanelerinden gelişigüzel yapıştırdım.


Ve final; kar kraliçem hazır. Yani uzun uzun anlatmaya gerek yok! Çizdim, boyadım, yapıştırdım ve de ördüm. Bu arada şehir yerinde ağaç bulmak zor oldu, iyi ki bizim saksıdaki çam ve elma fidanı vardı. Ağaç dalları bizim terastaki güzel ağaçlardan elde edilmiştir. Ağaç gibi güzellik var mı bee!!

Rüyamda gördüğüm bir projeyi hayata geçirmeye çalıştım, rüyamdaki gibi olmadı ama ne yapalım elimden bu geldi şimdilik. Eğer rüyamdaki kar kraliçesi silüetini yakalamış olsaydım yarışmada çok iddealı olurdum ama bu çalışmayla pek iddealı değilim. İnşallah en çok hak edenler kazanır yarışmayı

Fotoğrafları düzenlememe yardım eden güzel kuğuya da teşekkürler. O kendini bilir

Yarışmayı ilk duyuranlardan biriyim, kanıt mı, aha kanıt burada.


Exit mobile version