Kasnaklardan avize yapımı

kasnaklardan-avize-yapimi-1
Piyasada satılan aydınlatmalar ya çok pahalı, ya da istediğim gibi değildi. Ben de kendi aydınlatmamı tasarlamaya karar verdim. Yapacağım aydınlatmanın nasıl olması gerektiğini düşünürken aklıma doğal ve ucuz bir malzeme olan kasnaklar geldi. Ahşap kasnaklar hem esnekliği hem de görünümüyle bana çok uygundu. Son dönemde çok popüler olan kafes görünümlü aydınlatmaların bir benzerini yapmaya karar vererek malzemeleri toplamaya başladım. Bir aydınlatma için 4 adet 50 cm çapında kasnak ve 1 adet hazır satılan aydınlatma setlerinden kullandım.


Kasnakların çaplarına istediğiniz gibi karar verebilirsiniz. İlk aşamada yapmanız gereken kasnakları gerekiyorsa zımparalamak ve verniklemek. Verniğin kurumasını en az bir gün bekledikten sonra, resimde gördüğünüz şekilde birleştirme yapmanız gerekiyor.


Kasnakların kesişme noktalarını delerek vidalayın. Vidaların dışarıdan görünecek büyüklükte olması bence çok daha güzel bir görüntü verir. Kasnakların boğma kısımlarını birleştirdiğiniz yerden kablo geçeceğinden burayı da delmeniz gerekiyor. Kasnakları birleştirme işlemi yaklaşık 15 dakika sürüyor. Aydınlatma setinizi yeni avizenize taktıktan sonra işiniz bitiyor. Halen evimde kullandığım aydınlatmalar hem çok ekonomik hem de şahane görünüyor. (Mütevazi olamayacağım) Hepinize şimdiden kolay gelsin


Exit mobile version