Kendin yap – ahşap tel dolap

kendin-yap-ahsap-tel-dolap-6
Tel dolaba benzeyen ecza dolabı olarak kullanacağım bir dolap yaptım. Bunun için mdf olmadığından kontrplak kullandım. Mdf daha kalın ve sağlam olduğundan daha iyi sonuç verir. Ama kontrplakla da fena olmadı. Ölçülerine göre parçaları kıl testereyle kestim ve hızlı yapıştırıcıyla yapıştırdım.


Normalde birbirine uygun 1-2 ton farklı renklerle budaklama yapılır. Ama ben boyamadan ham konrtplak üzerine ahşabın rengine yakın olan kirli beyaz ahşap boyası sürüp doku tarağı ile budaklama yaptım. Kuruyunca daha doğal durdu.


Kapağına sinek teli taktım, tavuk teli de olabilir. Tavuk teliyle yapıp mutfakta tel dolap olarak kullanılabilir. Pötikare kumaşla perde yaptım. Altına çengelle asma yeri yaptım. Kalp, lavanta kesesi, tül, doğal ip gibi süslerle süsledim. İçine ilaçları, ilkyardım malzemelerini koydum. Yatak odamın duvarına astım. İlkyardım malzemeleri, ağrı kesici, ateş ölçer gibi malzemeler torbadan çıkıp dolaba girdi, daha güzel oldu. İçime sinen beğendiğim bir çalışma oldu. Blogumda daha fazlasını bulabilirsiniz. Beklerim…


Exit mobile version