Kış temalı perde dikişi

perde modelleri
Yarışma için yaptığım perdemin malzemeleri: kumaş, Kartopu beyaz ip, sakallı ip, deri, polar, elyaf, peluş, çorap, düğme, penye kumaş, kadife kumaş, çubuklar, keçe, pamuk, kopça, 3D kalemler, oje, ponponlar, fimo hamuru ve silikon.
Şimdi de sizlere perdemin yapılışı hakkında bilgi vermeye çalışacağım.


İlk önce perde yapımında kullanacağım malzemeleri biraraya getirdim. Perdemin zeminini polar kumaştan seçtim. İki eşit parçaya böldüm. Perdenin birini çam ağacı için diğerini ise ev ve kardan adam için ayırdım. Çalışmaya yeşil şaldan yaptığım çam ağacı ile başladım.


Çam ağacının üst kısmını polar kumaşa monteledim. Daha sonra kat yerlerini belirledim ve diktim. Yan kısımlarını boşluk bıraktım, içerisine elyaf doldurdum. Kenarlarını da dikerek kapattım. Üzerine ponponlar yaptım. Kartopularını her iki parça için de uyguladım.


Ponponları tamamladıktan sonra kardan adama geldi sıra. Perdemizin diğerine kardan adamı dikmeye başladım. Kardan adamımın burnunu penyeden yaptım. İçerisine elyaf koyup külah şeklinde kıvırdıktan sonra diktim. Üst kısmını büzerek kapattım. Burnun ucunu da kestiğim yuvarlak parça ile yapıştırdım.


Kardan adamımın kaşları, ağzı ipten, gözleri ise siyah ponpondan. Atkısı ise çoraptan. Ucunada keçeden bir püskül taktım.


Ev için: çubuklar, polar, kahverengi kadife kumaş, keçe, kopça gibi malzemelere yer verdim. Silikon ile çubukları yapıştırdım. Çubuklar tahta olduğu için, oldu ki perdemiz bir gün kirlendi  çubuklar engel teşkil etmesin diye, çıkarılabilir konumda tasarladım. Evimizin alt kısmında çiçeklerin yer aldığı yeşil keçeli bölmelere ve evin çatı kısmına kopça yerleştirdim. Kopçalar gözükmesin diyede pamuklar koydum. Evin çıtalarını, gölgelendirmelerini 3D kalemiyle yaptım.


Fimo hamuru ve ojelerle yaptığım serçemi ise kardan adamın burnuna monteledim.


Baktım ki çam ağacımız pek yalnız kalmış yanına çoraptan bir bebek tasarladım. Vee perdemiz bitti


Yarışmanın duyurusu için buyrun


Exit mobile version