Plastik dolap yenileme – kendin yap

kendin-yap-diy-plastik-dolap-yenileme-fikirleri-1
Atmak yook! Eskileri süsleyip, püsleyip yenileyip geri dönüştüreceğiz. Öncesi-sonrası yapmak isterdim ama ne yazık ki ilk halini fotoğraflamak aklıma gelmemiş. Sonradan üzüldüm. Hatırlayanlar bilir eskiden her evde vardı bu çekmeceli plastik dolaplardan. İçine patates, soğan koyardık.

Ben biraz eskiciyimdir, öyle pek kolay kolay atamam eşyalarımı. Ayrıca severim de. Tam tamına 25 senelik bir dolap. Uzun bir süre düşündüm ne yapabilirim ya da yapabilir miyim diye, çok da bir şey şekillenmedi kafamda. Düşünme aşaması yapım aşamasından daha uzun sürdü inanın:)


Önce bir kat beyaza boyamakla başladım işe. Aslında boyamasam da olurdu ama altındaki renk koyu bir maviydi. Ben açık renk düşündüğüm için yapıştırdığım kağıtların rengini değiştirmesinden korktum ve kağıt kaplı yerleri bir kat, kenarlarını 4-5 kat boyadım. Evde balkon demirlerini boyamak için aldığım Marshall’ın silikonlu mat boyası vardı, onu kullandım. Akrilik boya olsaydı sonuç daha güzel olabilirdi bence.


Sıra desen seçmeye geldi. Burada da epey bir takıldıktan sonra bu desende karar kıldım. Öyle bildiğimiz dekupaj desenlerinden değil. Sanderson adında bir tasarımcının duvar kağıdı deseni. Merak edenler, yapmayı düşünenler, desen arayanlar varsa Google’da Sendorson diye aratın, direk sitesine gidin onlarca birbirinden güzel desenle karşılaşacaksınız. Üstelik çözünürlüğü yüksek desenler. Özellikle kumaş ve duvar kağıdı desenlerini inceleyin. İngilizce fabric ve wallpaper diye geçiyor. Eğer direk bu desene gitmek isterseniz ”Sanderson Adele DCAVAD204” olarak arama yapabilirsiniz.


Deseni de seçtikten sonra evdeki yazıcıdan A4 kağıdına çıktılarını aldım. Saymadım ama yaklaşık 15-17 sayfa kullandım sanırım. Sonra ölçtüm, kestim, yapıştırdım. Gerçekten bu aşama karar aşamasından daha hızlı ilerledi. Benim kullandığım kağıtlar kendinden yapışkanlı kağıtlardı, tutkal kullanmadım. Bu işimi daha da kolaylaştırdı. Yapıştırma işi bittikten sonra vernikleme faslına geçtim. Akçalı’nın mat sprey verniğini kullandım. 2’şer saat arayla bazı yerlerini 3, bazı yerlerini 4 kat olmak üzere vernikledim.


Sıra geldi hatalarını kapatmaya Üst kapak kısmına sutaşı yapıştırdım. Köşesine de minicik fiyonk kondurdum. Kokulu çakıl taşlarımı da yerleştırdim. Üstü bitti


Bitmemiş Bu tarafa da minik bir gül koymuşum, karşısına da uğur böceği.


En zevkli çalıştığım yer danteli yapıştırma kısmıydı. Danteli de silikonla yapıştırdım. Tam 3 metre dantel kullandım.


Saplarını kınnap ipini tutkallayarak sardım.


Meleğimi astım.


Kalbimi astım.


Veee… Galiba güzel oldu


Exit mobile version