Betondan Abajur Lamba Yapımı

Video: Betondan lamba yapımı

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle birlikte evinizde kullanabileceğiniz çok şık bir abajur yapacağız. Abajuru yaptıktan sonra retro ampul kullanarak eviniz için şık bir dekorasyon yapabilirsiniz.

Malzemeler:

Plastik peynir veya yoğurt kabına ihtiyacımız olacak.
Beton için ise nalburlarda hırdavatçılarda kolayca bulabileceğiniz tamir harcı almanız gerekiyor.
Sizi en zorlayacak malzememiz ise kablo. Çevrenizde mutlaka bir elektrikçi vardır. Bu elektrikçiye gittiğinizde ucunda duy olan kablo almak istediğinizi belirtin. Biz ekstra olarak açma kapama butonu da istedik. Bu sayede sürekli fişe takılı kalacak olan abajuru istediğim zaman açıp kapatabileceğim.
En son malzememiz ise boya. Boya kullanarak renklendirme çalışması yapabilirsiniz.

Yapım detayları:

İlk olarak plastik peynir kalıbını bıçak yardımı ile kesin ve sonra elektrikçiden tedarik edeceğiniz kablonun duy olan ucunu buradan geçirin.
Bu esnada tamir harcınızı da yavaş yavaş bu kaba dökün. Plastiği kestiğiniz noktayı bantlarsanız şekil bozukluğu ve dışa kaçırma olmayacaktır. Betonu döktükten sonra plastiğinizi hafif hafif sallayarak kutunun içinde baloncuk ve hava kalmasını engelleyebilirsiniz.
Betonu döktükten sonra 1-2 gün kurumaya bırakın. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey direk güneş ışığında bırakmamak. Direk güneş ışığı olursa betonda çatlama olabilir.

Kuruma işlemi bittikten sonra bıçak veya makas yardımıyla plastik kabı kesin ve betonu çıkartın. Zımpara yardımıyla pürüzlü yüzeyleri düzleştirebilirsiniz. Sonrasındaysa zevkinize göre desen ve renkler ile boyama işlemi yapabilirsiniz.

Umarım beğenmişsinizdir

Keyifli etkinlikler…

 


Exit mobile version