AHŞAP BOYAMA ÇERÇEVELERİM- TABLOLARIM

-
Anne-kız
Anne-kız

Ahşap boyama kursuna giderken yaptığım çerçeve ve transfer tekniği tablolarım. Çerçeveleri wood graining denen teknikle ve aşağıdaki tarakla çalıştım. Resim fotokopilerinin ön yüzeyine transfer tutkalını sürüp ahşap plakaya yapıştırdım. Kuruyunca resmi soyup mat su bazlı vernik sürdüm.

Alt zemini iki kat açık renk akrilik boyayla boyayıp, kurutup, üzerine eskitme boyası (antiquing medium) diye satılan daha sulu ve parlak boyayı bolca sürdüm. Tarakla sadece bilek hareketleriyle budak desenlerini verdim. Vernikledim.

wood graining tarağı
wood graining tarağı
wood graining tarağı
wood graining tarağı
wood graining tarağı
wood graining tarağı

Tarağın orjinal rengi siyah. Yıllardır boyalarla haşır neşir olmaktan bu kadar temizlenebildi.

24 yorum gelmiş

  1. Avatar photo

    Çok teşekkür ederim, bu çerçevenin bir anne-oğlan çocuklusu bir de bu anne-kız çocuklusunu yapmıştım. O zamanlar ikinci çocuğu düşünüyordum, (kız olacak ya) bir tane de kızlı yapayım demiştim. Aradan 9 yıl geçti, anladım ki bu işler ısmarlama olmuyor:(((

  2. Avatar photo

    Bu tarağı kurstan hatırlıyorum.Dıştan bakınca kolay gibigörünür ama ustalıkla çekmesi zordur.Çerçevelerin ağaçdamarları gibi olmuş,eline sağlık arkadaşım.

  3. Avatar photo

    teşekkürler, evet tarağı kullanmak zor değil de biraz pratik istiyor aslında, tamamen bilek hareketiyle, hiç duraksamadan yapılması gerekiyor, çok sevdiğim, zevkli bir teknik. Eşimin kardeğinin ham ağaç olarak aldığı balkon koltuklarını da pinoteksle bu teknikle ben boyadım, süper oldu.

  4. Avatar photo

    cok begendim ben de ne zamandir sizin gibi ustalara bir sey danismak istiyordum.once oglana sonra kiza kullandigim mavi renkli sifonyeri kendime yapmak istiyorum.hani soyle tam antika ahsap rengi vardir ya..onun adi nedir…ne renk boya alsam..bugun praktikere ugrayacagim da bir yazan olur mu bana acaba bayramda boyasam..soyle koyu eski gibi super bisey olsa becerir miyim ki:)

  5. süpersin sesiber, çerçeveler çok güzel olmuş :) ben de bunu yapan ve resimlerini gösteren birilerini arıyordum ilaç gibi geldin. yeni taşındığım evin eski, tahta bir kapısı var. defalarca yağlı boyayla boyanmış. sence bu tekniği o kapıda uygulayabilir miyim? o akrilik astar boyası ve eskitme boyası küçük ambalajlarda mı satılıyor? kapı gibi büyük bir alan için senin koltuklarda kullandığın gibi pinoteks mi kullanmalıyım? ayrıca pinoteks nedir, nasıl kullanılır? internetten baktım ama wood graining için pinoteksin nasıl kullanılacağı hakkında pek bir şey bulamadım. zaman ayırıp bunlara cevap yazarsan minnettar olacağım.

  6. Avatar photo

    Estağfurullah usta falan değilim kendi işimi görecek kadar teknik biliyorum biraz da deli cesareti olunca oluyor, şimdi aklıma geldi kardeşimin eski evinin mutfak dolaplarını da bu teknikle boyamıştım. Çoğunlukla da yeşil kullandığım için tarakta yeşillendi.Boradora komodinin kaplama malzemesi nedir? Mavi deyince suntalem mi acaba dedim? Suntalemse boya tutması zor. Normal ahşapsa su bazlı bir boyayla boyayabilirsin. Burada benim kullandığım markanın renk kartelası var. Koyu istiyorsan havanayı kullanabilirsin. Boyayı boza kıvamında sulandırarak kullan. Normalde eskitme boyaları ayrı satılıyor, fakat büyük yüzeylerde daha ekonomik olması açısından ben yine aynı boyayı daha sulu hazırlayarak kullanıyorum. Sonunda iyi bir vernikle 3-4 kat vernikle. Eskitme yapmayacaksan kutu sprey boyalar da çok pratik. Ayrıca vernik te gerektirmiyor.Rapunkel aynı linki ve markayı kullanabilirsin. 3 boyu var, kapı için orta boyu ideal. Kapıyı iyice zımparalayarak işe başla. 2 kat astar sür ve her katın iyice kurumasını bekle. Sonra eskitmesini yapabilirsin.Pinoteks ahşabın dokusu belli olan yüzeylerde, yüzeyi tamamen kapatmayan, ahşap dokusunu kaybetmeyen renkli vernik gibi bir boya. O nedenle de eskitme gerekmiyor zaten ahşabın dokusu görünüyor. Dolayısıyla senin kapıya olmaz, çünkü zeminin yağlı boyalı. Çeşitli renkleri var, favorim “doğa yeşili”

  7. Avatar photo

    insanın öyle güzel bir çalışma odası ,yeteneği ve becrikliliği olunca böyle güzel işler ortaya çıkıyor ellerine sağlık sesiber :=)

  8. Avatar photo

    Aşkolsun:) o çalışma odası olduğundan beri doğru dürüst birşey yapmadım. Yaptıklarımı da henüz yayınlamadım. Ben de ütü odasında ya da dükkanda sıkış tepiş, dağıta toplaya yaptım şimdiye dek yaptıklarımı.Hani demek istiyorum ki maharet odada değil bende ayol bende:)))

  9. Avatar photo

    yeteneği ve becrikliliği

    aşk olsun sesiber biliyorum maharetin sende olduğunu o odada senin elinden çıktı sonunda yazdım ya yetenekli becerikli deyi :( yanlış anlaşıldım düzelsin istiyorum :=)

  10. sesiber mükemmel açıklamışsın teşekkür ederim. ama şu kapı zımparalama olayı canımı sıktı. camlaşmış boya, dikey zemin… çok feci :) neyse öğrendiklerimle bişeyler yaparım.

  11. Avatar photo

    Rica ederim…zımparalamak ufak tefek pütürlerin gitmesi için gerekli, öyle zor değil, hep aynı yönde zımparala, nalburdan sünger şeklinde zımparalardan al (80 kum zımpara diye satılıyor)Yüzey çok düzgünse gerek yok. Fakat beni endişelendiren yağlı boya üzerine akrilik boya tutar mı kısmı… Bunu da aldığın yere bir sor öyle al boyaları bence. O da olmadı sprey boyayla boyarsın, o her boyayı kapatıyor.

  12. Avatar photo

    Kırmızı kovadan verdiğiniz linkten geldim buralara. iyikide gelmişim. Elinize sağlık. Vakit buldukça arşivi geziyorum zaten.

Bir yanıt yazın