Barış sembollü ağaç süsü

organze-kurdelelerden-baris-sembollu-duvar-susu
Barış sembollü ağaç süsü dedim fakat tabii ki kapı süsü ya da duvar süsü olarak kullanmak daha olası. Eğer balkon veya bahçeniz varsa dış mekan süslemesinde de kullanabilirsiniz.
Nasıl yapıldığına gelirsek de…

İlkin eşimin evdeki malzemelerinden benim payıma çok evvel düşen fotoğrafta da gördüğünüz telle başladım işe. Onu kalın ve sağlam olması için birkaç katını kullanarak, eğip bükerek şekil verip çember haline getirdim. Aslında niyetim çember şeklinde çiçekli bir çelenkti ama aniden aklıma barış sembolü yapmak geldi. Dünyanın içinde bulunduğu ahval ve şeraite gayet uygun olduğunu düşündüğüm barış sembolü için internetten kopya çekerek şekli oluşturdum.

Sonra organze kurdelelerle (beyaz, yeşil ve fuşya renklerde) sardım  güzelce yapmış olduğum barış sembolü formundaki teli. Bu işlem de bitince geriye en zevkli kısmı kaldı.

Elimdeki bütün çiçeklerimi döktüm yine ortaya ve kafama göre kâh saplarını çembere dolayarak, kâh sıcak silikonla yapıştırarak, aralık kalmayacak şekilde süsledim. Orta kısmına sadece beyaz güller yapıştırdım.

Yeşil organze tülle de ağaca asmak için bir sap hazırladım, hepsi bu Evet, bu da bir ağaç süsü ve bundan başka iki süs daha hazırladım. Onları da ilk fırsatta anlatır ve gösteririm

“YURTTA SULH, CİHANDA SULH” olması dileğiyle…


Exit mobile version