Baş harf aydınlatmalı dekoratif lamba


Baş harf aydınlatmalı dekoratif lamba 19×19 cm ebatlarında. Bu dekoratif aydınlatmaları tasarlayış sürecimden bahsetmek istiyorum öncelikle sizlere.
Daha çok banyo ve zemin döşeme olarak kullanılan cam tuğlayı dekoratif aydınlatma olarak nasıl dizayn ederim diye uzun uzun araştırdım ve düşündüm. İlk önce akşam yemeklerimizi yerken bu büyülü blokların soframıza huzur katabileceğini hayal ederek başladı her şey. Amerika’da ve Avrupa’da daha çok Noel hediye paketi ve çam ağaçlarında ışıklı dekorlar kullanılmakta, ben hemen her yerde seviyorum oysa ki ışıklı dekoratif objeler.
Cam tuğla yapısal olarak çok sert bir malzeme asıl zorluğu da lamba girişinin kesilmesinde. Oysa yurt dışında lamba girişi ağzı kesilmiş hazır olarak satılmakta.

Birçok cam ustası kesemeyeceklerini, çatlama riski olduğunu belirtti. Uzun arayışlar sonunda Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir cam fabrikasının yetkilisine giderek rica minnet kesmeleri konusunda yardımcı olmalarını istedim. İlk başlarda çatlamalar oldu ve kısacası zarar ettim ama bu işe gönül verdiğimden yılmadım. Çünkü ışığı yandığı anda bulunduğu atmosferi büyüleyeceğini hissediyordum. Resim, el becerim ve hayal gücümü de birleştirerek güzel işler yapabilirim diye düşündüm ve işte ortaya dekoratif aydınlatmalarım çıktı. Bu görmüş olduğunuz sadece bir tanesi. Profilimdeki instagram linkinden diğer işlerimi de görebilirsiniz. Sevgiler…

Nilhan Agtas


Exit mobile version