Biscolata kutusundan abajur yapımı – diy


Herkese merhabalar ? Öncelikle belirtmek isterim ki bu ilk paylaşımım. Ve oldukça heyecanlıyım. Öyleyse hemen iş başına ?
Aslında tam bir kendin yap diy ve geri dönüşüm projesi de oldu bu abajur yapımı aynı zamanda. Atmayıp değerlendirmeyi seven marifetli insanlar için son derece yapılası şık bir öneri olduğunu düşünüyorum.

Biscolata kutusundan abajur yapmak için bize gereken malzemeler:

☆ 2 atıl durumda olan kadeh bardağı

☆ 2 biscolata kutusu

☆ 1 sünger ponpon fırça ve ayrıca yumuşak uçlu fırça.

☆ Cadence akrilik beyaz boya

☆ Cadence dekupaj tutkalı

☆ İstediğiniz renk ve boyutta pirinç dekupaj ya da peçete de kullanabilirsiniz.

☆ Vernik

Dekupaj, dekoratif boyamada çok tercih edilen, titizlik isteyen ama kolay uygulanan ve çok iyi sonuç veren bir teknik. Dekupaj için ağırlıklı olarak peçete kullanılır ama sevdiğiniz bir görselin ince kağıda çıktısını alarak da dekupaj uygulaması yapabilirsiniz. Yine de peçete dekupaj ya da peçete transfer olarak da sıkça adlandırılır bu teknik. Öncesinde, yüzeyi çok iyi temizlemek ve güzelce boyamak gerekir. Ben de öyle yaptım:

Öncelikle ponpon fırçamızla bir miktar boya alıp yazılar kapanana kadar 3 kat boya sürüyoruz. Yalnız aralarda 1 saat beklenilmesi lazım en az ki boya iyice kurusun.

Daha sonra kuruyan kutunun üzerine istediğimiz hizada dekupaj resmimizi yerleştiriyor ve üzerine fırça yardımı ile dekupaj plus tutkalımızı uyguluyoruz. Kuruyunca şeffaf bir hal alıyor ve sadece desen çıkıyor ortaya.

Ve en son işlem olarak da ben 2 kat vernik attım. Mis gibi oldular.

Kadehlerimin tutma yerlerine de yine ponpon fırça ve Cadence akrilik bebek pembe boyası ile pıt pıt yaparak boyadım. Yapım aşamaları fotoğraflarını ve boyaları aşağıda paylaşıyorum.

İçine de 2 tane mum koyduk mu tamamdır bu iş ? Süs olarak tercih ediyorum ben, çok tatlı duruyorlar emin olabilirsiniz. Mutlu günler dilerim ?

Pon pon fırça ile boyama aşaması:

Dekupaj resmimiz:

Malzemelerimiz:

Dekupaj tutkalımız:

Fırçamız:

Dekupajlı çalışmamızın son hali:


Exit mobile version