Cesarestle başlayan hikayenin azimle devamı


Bakın neler yaptım. Öncelikle Cuma pazarına gidip, arabamın bagajının aldığı kadar kumaş aldım Yeşil hayırlı bir renktir diye yeşil kumaştan başladım kesmeye. Kumaşlar 3 lira, 5 lira. Öyle olunca bozulursa bozulsun diye düşündüğümden rahat rahat kestim biçtim ve aşağıdaki eteği yaptım. 50 kuruşa aldığım tülü beline geçirdim. Yine yardımcımın bana pazardan almış olduğu, yıkanınca beli kısalan truvakar kollu badinin kenarlarına da geçirdim aynı tülü. Ve bitti.
Bu arada söylemeyi unuttum, pazara gitmeden önce de bedenime uygun bie prova mankeni sipariş etmiştim. Pazar dönüşü hazırlamışlar onu da aldım. Birebir aynı olacaktı ölçüler ama 2şer santim büyük. O kadar da olsun dedim.


Ertesi sabah giydim hemen tabii. Ufak tefek dikiş hataları var ama düzelir zamanla diye düşünüyorum. Hiç eğitimsiz bu kadarı normaldir herhalde.


Bu, iş yerinde bir arkadaşıma diktiğim elbise. Elimde patron kalıp falan olmadığı için pratik bir şekilde kesip dikmeye çalıştım. Farkındaysanız yaka hala teğelli Maliyet: 50 kuruş kumaş, 1 lira ip. Toplam 1.5 lira


Bu da karşı komşumun kızına diktiğim elbise maliyet yine aynı.
Bu arada fark ettim ki başkalarına dikip onların üzerinde görmek, beni kendime dikmekten daha çok mutlu etti. Onlara giydirmeden öncede reiki enerjisiyle elbiselerin onlara mutluluk vermesini diliyorum.


Ben komşumun kızına elbise dikince o da bana elinde bulunan patronları hediye etti. Bu ilk patronlarla çalışmam. Tabii tamamı patron değil, üst kısmı 1 patron, kollar başka bir patron etek uydurma. Maliyet ise 4 lira

Bu da bitti ama bilgisayarımda bitmemiş halinin fotoğrafı var. Bitmişini de ekleyeceğim sonra. Daha çok şey yaptım onlarla birlikte eklerim. Beğendikleriniz varsa mutlaka yazın, memnuniyetle nasıl yaptığımı paylaşırım.
Sevgi ve ışık içinde olun….


Exit mobile version