Dümen avizem

avize
Merhaba. Bu son derece şık olan avize çok severek uğraşıtığım eserlerimden biri. Dümeni babam bir yerlerden bulmuş, arkasında küçük bir kırık var ama arka tarafta olduğundan anlaşılmıyor.

Bunu nasıl değerlendiririm derken ilk başta aklıma duvara süs olarak asmak geldi, sonra bir arkadaşım avize fikrini verdi. Çok sert bir ağaçtan yapılmış, sanırım meşe ağacından. Yapım aşamaları şöyle:

İlk olarak üstünde yılların vermiş olduğu karartı vardı, temizlemek için zımparalamaya başladım, ama kalın zımpara çok zarar verdi (30luk), sonra ince zımparayla devam ettim. Hatta bir ara makineyle zımparaladım ama o da ağacı oyuyordu resmen. Sonra yavaş yavaş ince zımpara ile başladım zımparalamaya, zımparaladıkdan sonra aşırı parlamasın ve doğallığını kaybetmesin diye dolgu verniği kullandım. Bu arada sadece aşağı bakacak tarafını zımparaladım çünkü aralara girmek zor oluyordu o kadar uğraşmadım

Sonra her yerde satılan plastik bir ampul duyu ve kablosu olan o şeyi (ismi ne bilmiyorum) tam ortaya geçirdim, şansıma tam oturdu. Fakat sağlam olsun diye arkadan silikon tabancasıyla da sabitledim.

Tüm işlem bu kadar ama en önemli şey elekirikle teması, lütfen şalterleri indirerek yapın, sıkıntı çıkmasın

Umarım beğenirsiniz


Exit mobile version