ESKİ ELBİSEDEN YENİSİNİ YAPMAK

Sağolsun 10 marifetçiler sayesinde pek çok örneği görüyor, öğreniyor, feyz alıyoruz. Paylaşmak kadar güzel şey var mı? Ben de bir cesaret elbise yenileme işine el atayım dedim ve ortaya bu iş çıktı:

devamı şöyle:

Üst parça kısaltıldı.

Alt parça kısaltıldı ve büzgü yapıldı.

Alt ve üst parça denkleştirildi ve dikildi.

Kesimden arta kalan çizgili penye parçalardan eşit genişlikte şeritler kesildi ve etek yan dikişlerinin üstüne fırfır olarak geçirildi.

Burada bir konuyu itiraf etmem gerekiyor; dikişe yeni başlamam dolayısıyla acemiliğime verin, etek kısmını üst parça ile birleştirirken ters dikmişim, sökmek yerine fırfırları etek yan dikişlerine ekledim.

Gördüğünüz gibi etek kısmını kesmiştik, arta kalan penye parçaları da üç farklı boyutta kestim, ve üst üste dikerek ön tarafta fırfır oluşturdum en ortaya da çizgili şerit parçasını ekleyerek üst bedenle uyumlu hale getirdim.

Son olarak elbise askısındaki mavi renkli kısım uyumlu olmadığından çizgili penye şeritlerle dikiş yaparak mavi rengi kapattım.

İşin bitmiş hali şöyle;

Arka fon daha açık renkte olunca elbise daha net anlaşılıyor.Aslına bakarsanız biraz daha parçam olsaydı etek kısmına dikey bir kaç fırfır daha eklerdim.


Exit mobile version