fırınlanmış seramik ürünleri boyayayım..

başladığımız işlere devam ediyoruz dostlar…haydi bakalım,şimdi,fırından çıkan ürünlerimizi boyamaya…bakın,pişince bu panonun rengi pembe olmuş.

ürünümüz,tıpkı bir sünger gibi emiyor boyayı..bu emiciliğinden kurtulmak için,panoyu önce suyun altında itice ıslattım..ve boyamaya,ondan sonra başladım..

hay Allah! ben ki kırk yıllık ressamım,şu seramik boyalarını kullanırken çok zorluk çekiyorum..eli yağlı boyaya,sulu boyaya,guvaj boyaya alışkın biri için,bu seramik boyalarını kullanmak tam bir işkence :'(

su gibi bu boya..bir daha fırınlandığında ürünümüzü cam gibi yapacak ama boyaması kolay değil..itiraf etmeliyim ki şu boyayla boyamayı sevemedim ve sevemeyeceğim :(neyse..bitti..

şimdi diğer ürünlerimi de boyuyorum…

bal kahve,sarı ve beyazı karıştırarak bir ten rengi elde ediyorum..

ilk zamanlar,”ben zaten ressamım..şahane boyarım” diye geçirmiştim içimden..şimdi derhal o sözümü geri alıyorum..ve seramik boyalarıyla dövüşmeye devam ediyorum söylene söylene..

oy oy oy..işte en sevdiğim çalışmam..şu ev şeklindeki gece lambasına bayılıyorum yaa..umarım boyarken katletmem..bu boyalar çok sulu,ürünler sünger gibi emiyor..fırça izleri kalmamalı,yoksa piştikten sonra kötü görünür..

oy oy oyyyy..sevgili Gülhan bizlere karadeniz usulü kuymak ve bir de yalancı işkembe çorbası yapmış…

vallahi bu kızın elinden herşey yenir..şahane yapmış..ellerine sağlık Gülhancım..haydi bi öğlen arası verelim dostlar…ve öğle arasından sonra boyamaya kaldığımız yerden devam ediyoruz…

bunu oksitle boyuyorum…Aaaa! bu oksitle boymak ne şahane birşeymiş..

vay be…seramik boyasıyla oynamayı hiç sevmedim ama oksitle boyamak çok zevkli…oksit,siyah,toz şeklinde..sulandırıyoruz..objeyi boyuyoruz..(sonra sileceğiz objeyi,oksit aralara girmiş olacak)

ben bu,oksitle boyama işini yirim yirim :)))

en çok bu boyama işi içime sindi…eveeeettt…bunlar benim bugünki boyamalarımdı…şimdi diğer yazıya geçip,kızlar neler boyamışlar bir bakalım mı canlar?bu arada,boyama işleminden sonra bütün bu ürünlerin bir kez daha fırınlanacağını da hatırlatayım…hepinizi sevgiyle öpüyorumm :)edremit halk eğitim merkezi seramik bölümünden herkese sevgiyle

fotoğraftaki bey,Halk Eğitim Merkezi müdürümüz…yanındaki sarışın hanım da yardımcısı…

bu resimlerde ben yokum,çünkü fotoğrafı çekiyorum :))))


Exit mobile version