Kardeşimin yeni masa ve sandalyesi

ahşap boyama
Bu masa ve sandalye benim marangoz olan babam tarafından benim için yaklaşık 15 yıl önce yapılmıştı ve şu an bir buçuk yaşında bir kardeşim var. Masa ve sandalye eskimiş ve boyaları kabarmış gibiydi nasıl degerlendiririm diye düşünürken aklıma bir sürü fikir geldi ve sonucunda böyle bir şey çıktı.
Süreçleri teker teker anlatayım şimdi size
İlk olarak masa ve sandalyeyi zımparaladım, sonra elimde var olan pembe yağlı boya ile boyadım. İnternetten çizgi film karakterlerini ve Esma’mın güzel bir resmini yazıcımdan çıktı olarak aldım ve onları kenarlarından kestim. Sonra arkalarından tutkalladım ve kabarıklık kalmasın diye elimle hafifden bastırarak yapıştırdım.
Kurudukdan sonra vernik izi kalmasın diye aldığım sprey vernikle vernikledim ve ortaya bence çok şirin bir masa ve sandalye çıktı, işte bu kadar

Dikkat edilmesi gereken noktalara gelince yağlı boyayı yaparken yağlı boyayı inceltmek için kullandığım sentetik tiner bazı yerlerde kabartma yapabiliyor buna dikkat edin. Tinerin seviyesini kaçırmayın, ikinci olarak da yapıştırmış olduğum kağıtların üstüne tutkal sürmeye gerek yok, üstünde hafifden iz kalıyor çünkü. Bu kadar, umarım begenmişsinizdir.

Masa ve sandalyenin eski resmini de koymak isterdim ama onların fotoğrafını çekmeyi unutmuşum


Exit mobile version