Kazağımdaki Martılar

10marifet’te gördüğüm bir fikri çok beğenmiş ve yapacağımı söylemiştim, ve yaptım Ortaya çıkan sonuç tam kafamdaki gibi oldu, çok mutluyum Denemek isteyenler olursa:-Elimde bir kalıp olmadığı için kuşları kendim çizdim.-Koyu renk giysi üzerinde, düz beyaz ya da beyaz zeminli ufak desenli (çiçekli olabilir) bir kumaş daha iyi sonuç veriyor. Önce kırmızı zeminli üzeri küçük çiçek desenli bir kumaştan kesmiştim ancak bu etkiyi vermedi. Sanırım böyle biraz martılara benziyorlar, ondan beyaz daha güzel görünüyor.-Kuşları küçükten büyüğe doğru kestim, ve en küçüğü omuzdan başlayarak diktim, böylece perspektif duygusu yaratarak sanki kuşlar uzaklardan geliyor gibi oluyor ;)-Asıl fotoğrafta 3 kuş vardı ancak ben 4 tane yaptım, siz daha da çoğaltabilirsiniz!-Önce kestiğim kuşları kazağa direk dikmeye çalıştım, ancak parçalar çok küçük olduğu için dikerken kenarlarındaki ipler çıktı. O yüzden arkalarına tela yapıştırdım. Telayı kumaşçılarda veya tuhafiyelerde bulabilirsiniz. Kumaşın arkasına ütüyle yapıştırılan ve kumaşın sabit durmasını sağlayan bir malzeme. Kullanımı:(Ben önce kuşların şeklini kumaşa çizdim, kestim ve sonra kuşları telanın üzerine yerleştirdim.)


Kuşları kumaştan kestim ve telanın parlak yüzüne bu şekilde yerleştirdim

Telanın parlak ve şekerli gibi duran yüzüne, kestiğimiz parçayı yüzü üste gelecek şekilde yerleştirerek, ütülüyoruz. Ütülerken altına işe yaramaz bir kumaş koymayı sakın unutmayın, yoksa ütülediğiniz yere yapışır!


Ütülerken telanın altına kumaş koymayı unutmayın

Ütüledikten sonra, alta koyduğunuz kumaşı sıyırın. Böylece tela, kuşların ters yüzüne yapışmış oldu.-Sonra kuşların çevresinden tekrar keserek, kuşları çıkartıyoruz.-Kuşların herbirini dikerken toplu iğneyle sabitlemezseniz, farkında olmadan kayıp yön değiştiriyorlar.-Kolay gelsin!


Exit mobile version