Mandallardan dekoratif saksı yapımı


Mandallardan dekoratif saksı yapımı, pratik cin fikirler arayanlar için ilham verici bir çalışma.
Aynı zamanda bir geri dönüşüm / değerlendirme çalışması. Konserve kutularını ve değerlendirmek için harika bir yöntem. Aynı zamanda mandallarla neler yapılabilir diye düşünenleri de mutlu edecek bir çalışma diye düşünüyorum. Ton balığı konservesi bu iş için çok uygun. Aslında fotoğraftan da anlaşıldığı gibi saksı yapımı anlatacağım. Çok basit, çok işlevsel ve çok cici bir saksı tabii.

Bu iş için bize gerekli malzemeler;
konserve kutusu
mandal
minik saksıda bir çiçek // ya da mum

Konserve kutusu kenarına sık aralıklarla mandalları takarak kutunun görünmeyeceği bir duvar oluşturuyoruz. Sonra içine de mini saksımızı oturtuyoruz. Aslında olay bu kadar basit : ) Elbette siz yaratıcılığını konuşturarak mandalları boyayabilir, ya da mandallar arasına çeşitli süslemeler yapabilirsiniz. Ya da çiçek koymak yerine mandalların ortasına, konserve kutusu içine mum koyarak mumluk olarak da kullanabilirsiniz aynı çalışmayı.

İkinci çalışmamız ise bonus : ) Makyaj fırçalarını koyabileceğiniz aynı zamanda dekoratif de bir havası olan mis kokulu bir fikir.

Cam bir fanus ya da vazo ve hatta kullanmadığınız cam bir kavanoz dahi olur. Kavanoz içini kahve çekirdekleri ile doldurmaya bakıyor cam vazoyu bulduktan sonra işiniz. Hem fırçalar sabit duruyor hem de kahve çekirdeği kokusu bulunduğu ortamı mis gibi kokutuyor. Kahve çekirdeği yerine cin mısır taneleri ya da pirinç taneleri de koyabilirsiniz tabii ki.

Kaynak


Exit mobile version