Pet şişeden abajur

PET şişeden yaptığım önceki proje pek sevildi, bende hazırladığım başka bir çalışmayı sizlerin beğenisine sunmak istedim. Aşama aşama nasıl yapıldığını fotoğraflarla yansıtamayacağım için üzgünüm, çünkü bir yazı konusu olarak değerlendirebileceğimi düşünmemiştim yaparken. Zaten pek gerekli olduğunu sanmıyorum, bitmiş halinin fotoğraflarına bakınca aşağı yukarı nasıl yapıldığı belli oluyor.

Düz, şeffaf PET şişenin ağız ve taban kısmını dibinden keserek çıkarttım. Gövde kısmına sabit kalemle, uzunlamasına eşit aralıklarla çizgiler çizdim ve bu çizgilerden maket bıçağı ile kesim yaptım. Artık kesiklerden kalıbı bozulan şişeyle rahatça oynayabilirdim ve şişenin içini dışına çevirmeye karar verdim. Yeni şekli sabitlemek için sağında solunda biraz katlama yaptım.

Ardından, daha önce keserek oluşturduğum ağız kısmındaki yuvarlak delikten istifade ederek, bir lamba tesisatındaki duya yerleştirdim. Böylece abajur hazırlandı.

Burada normal akkor flamanlı bir ampül yerine, tasarruflu lamba kullanmalıydım. Nomal ampül çok ısı yaydığından kullanılan PET malzemeyi eritebilirdi, oysa tasarruflu lambayı güvenle kullanabilirim diye düşündüm. Birkaç saatlik deneme yaptığımda güvenle kullanabileceğim ortaya çıktı.


Exit mobile version