SERAMİK GÜLLERLE ANTİK YALDIZ TEKNİĞİ

Herkese sımsıcak kocaman birMERHABABu benim sizlere ulaşan ilk yazım olacak .Fırsat buldukça bu sayfalardan dekoratif boyama ile ilgili -naçizane – bildiklerimi , tecrübelerimi ve çalışmalarımı paylaşmak istiyorum.Umarım yazdıklarım hoşunuza gider…Adı üstünde , belli ki bu sitede buluşan hanımların hepsi de ” marifetli” . Tereciye tere satmak bildiklerinizi tekrar anlatmak istemem ama şimdiye kadar hiç boyama tecrübesi olmayanlar için de ilaç prospektüsü gibi anlaşılmaz bir yazı yazmak ta istemiyorum.O nedenle diyorum ki , ben projelerimi olabildiğince özetle anlatayım. Sıkıcı olmasın. Eğer sizin de eklemek veya sormak istedikleriniz olursa ayrıca konuşalım.Sürç-ü lisan edersem affola..!Buyurun ilk projem

.

SERAMİK GÜLLERLE ANTİK YALDIZ TEKNİĞİSiz de kendi eviniz için böyle bir takım hazırlamak isterseniz objelerinizi seçerek işe başlayabilirsiniz. Hobi mağazalarında çeşit çeşit ahşap veya seramik objeler bulabilirsiniz. Ama ben derim ki önce etrafınıza bir göz atın.Mesela eskiden kalmış bir şekerlik, boyası solmuş bir ahşap kutu veya bir çerçeve ya da kullanmadığınız bir porselen servis tabağı da pekala böyle bir takımın parçası olabilir. Eksikleri de dışardan alarak tamamlayabilirsiniz.Ayrıca bu model için size seramik güller gerekecek. Onları da boyalarınızı aldığınız mağazalardan temin edebilirsiniz.*İlk önce takımımızın parçalarını temizliyoruz, gerekiyorsa ahşap objeleri zımparalayıp boyamaya hazır temiz bir yüzey oluşturuyoruz.*Koyu kahverengi akrilik boyayla tabak, çerçeve , kutu, sandık yani bütün oblelerimizi güzelce boyuyoruz. Genellikle 2 kat boya yeterli oluyor.*Seramik güllerimiz ve yapraklarını da aynı boyayla özenleboyuyoruz.

Boyama işleminden sonra sıra geldi gül tanzimlerine*Dilediğimiz gül tanzimini denemeler yaparakoluşturuyoruz.

*Gülleri obje üzerine yapıştırmak için silikon veya tutkal kullanabilirsiniz ama beyaz ahşap tutkalı hem daha kullanışlı , hem daha ucuz olacaktır.*Güllerimizi de düzenledikten sonra bütün objelerimizi tam MAT yat verniği ile vernikliyoruz.Şimdi sıra geldi yaldız çalışmasına*Bu işlem için parmak yaldız adıyla bilinen metalik boyalardan kullanıyoruz.Bu boyaları tüpte veya krem şeklinde bulabilirsiniz.*Metalik boyamızdan parmağımızın ucuna çok az bir miktar alıp , çok yumuşak hareketlerle boyayı mümkün olduğu kadar azar azar uyguluyoruz.

*Yaldızımızı sürdükten ve kuruması için bir müddet bekledikten sonra parlatma işlemine başlıyoruz. Yumuşak bir bez veya bir fırçayla sanki metal bir obje cilalar gibi hızlı hızlı ama nazikçe fırçalıyoruz.*Siz de göreceksiniz ki bu boyalar fıçaladıkça daha güzel parlıyor ve hoş duruyor.

*Takımınız istediğiniz gibi ışıl ışıl parladığında işiniz bitti demektir.

* Şimdi sıra geldi bu şık takımı evinizde sergileyebileceğiniz uygun bir köşe aramaya ;-)ve ben de böylece ilk yazımın sonuna gelmiş oldum.en iyi dileklerimle…


Exit mobile version