Seramik hamurundan ekmeklikler – seramik hamuru tarifi


Seramik hamurundan ekmeklikler yapıyorum. Seramik hamuru ile tanışınca ufkum açıldı diyebilirim. Hiçbir yerde olmayan farklı şeyler üretmek hedefim oldu ?  Mutfağınıza şıklık katacak bir ürün elde etmiş oldum. Masal gibi bir mutfak dekoru ve mutfakta şık bir sunum isterseniz daha fazlası için profilimden bana ulaşabilirsiniz. Bu ekmeklikler ve poşetliklerle hem kendi mutfağınızı süsleyebilir, hem de hediyelik olarak götürebilirsiniz.

Beğenilen ev ekmekliklerimi soğuk porselen hamuru pişirerek yapıyorum. Seramik hamuru ile soğuk porselen hamuru aynı şekilde hazırlanıp kullanılıyor diyebiliriz.

Seramik hamuru nasıl yapılır?

Malzemeler:

500 gr beyaz tutkal
300 gr mısır nişastası
2 yemek kaşığı bebe yağı
1 yemek kaşığı limon suyu
El kremi

Hamurun hazırlanışı:

Tutkal, yağ ve limonu karıştırın sonra nişastayı ekleyip iyice karıştırın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Hamur iyice toparlanmaya başlayınca ocaktan alıp eliniz ısıya dayanacak seviyede iken hem zemine hem de elinize bol krem alıp iyice yoğurun.
Sonrasında streç filme krem sürüp hava almayacak şekilde sarın. 1 gün mutlaka bekleyip sonra akrilik ya da yağlı boya ile renklendirip kullanabilirsiniz.

Seramik hamuru ile çalışmak da zevkli. Hazırlayacağınız mutfak aksesuarlarının üzerine isterseniz kullanacak kişinin adını da yazarak, daha kişisel hale de getirebilirsiniz. Ben genelde çok renkli seramik hamuru kullanmayı ve çiçeklerle süslemeyi tercih ettim bu ekmeklik ve poşetlik modellerini süslerken.


Exit mobile version