Tulum Yaptım, Anlatımlı!

tulum dikişi
Merhaba arkadaşlar. Bu yaz her yerde tulum görüyorum almak istiyorum ama genelde beğendiklerim ya straplez ya da çok pahalı oluyorlar İkisi de çok tercih etmediğim şeyler. Ben de kendi kendime yapabilir miyim acaba dedim ve ortaya bu çıktı. Umarım beğenirsiniz..


Nasıl yaptığımı kısaca fotolarla birlikte anlatmak istedim…


Öncelikle kumaşı yayıp ikiye katladım ve bir pantolonumu kalıp olarak kullandım. Daha bol ve dökümlü istediğim için dikiş paylarını da düşünerek etrafından 6-7 cm bırakarak kestim. Böylece ön ve arka kalıpları çıkarmış oldum. Daha sonra da bunları pantolon gibi ‘bel hariç’ diktim.


Daha sonra üst kısmını da vücut ölçülerime göre kestim ve gerekli yerleri diktim. Elimde iki parça bol bol duran kumaşım oldu. Daha sonra onları üzerime giyinip nereden birleştireceğime karar verip iğneyle işaretledim. İşaretleme işleminden sonra da dikişe geçtim. Parçaları birleştirince içerden bir sıra daha dikiş attım, çünkü iki dikiş arasına lastik geçirip dökümlü ve büzgülü durmasını sağlamamız gerekiyor.


Belimize daha doğrusu kalça üst kısmının genişliğine göre lastik kesip geçiriyoruz.


Tulumun sonraki hali aşağıdaki gibi oluyor.


Daha sonra giyinip cep yapmaya karar verdim. Cepleri kestim ve pantolonun sağ ve solundan yırtıklar açıp cepleri diktim.


Daha sonra tulumun kollarını, boynunu ve pantolonun altını katlayıp diktim. Bir de kemer taktım ve tadaaaam


Paçaları dar da veya aşağıya doğru daralan ya da bilekten lastikli de yapabilirdim ama ben bunu tercih ettim. Zaten kumaş kendinden o kadar cafcaflı ki bir de başka ayrıntı eklemek istemedim. Karmaşık kumaşa sade tasarım


Exit mobile version