Dekoratif ahşap bahçe panosu

ahsap-boyama-nasil-yapilir-1
Herkese selamlar. Bu sene bol rüzgarlı geçen kış yüzünden terastaki korkuluklarım uçup bahçeye düşmüşler, apartıman görevlimiz de bize geri getirdi ama atmasını söyledik. Adam sağolsun aylarca atmadı sonra aklıma bu fikir gelince kaptım eve geri getirdim hemen:) İyi ki de dediğimizi yapmamış diyorum şimdi. Ne olarak adlandıracağımı bilmedim acıkcası Benim için terasımın duvarına asmak istediğim pano oldu. Siz istediğiniz şekilde adlandırabilirsiniz.


Ahşap korkuluklarımdan bir tanesi, aynısından bir tane daha var:) Onu da boyamayı düşünüyorum.


Gözüme çok vernikli gelen yerleri biraz zımparaladım. Boyanın daha güzel tutması için.


Eskitme yapmak istediğimden zımparadan sonra bazı yerlere mum sürdüm.


Akrilik boyayı iki kat tüm yüzeye uyguladım.


Boyanmış halide bu şekilde.


Mum sürdüğüm kısımların güzelce soyulması için tekrar zımparaladım.


Zımaparaladığım yerlere sert bir fırçayla çok az yağlı boya sürdüm.


Pamuklu bir bez yardımıyla fazlalığını aldım.
Not: Yağlı boya ile eskitme yapmadan önce yüzeyi sprey vernikle verniklemek daha güzel bir sonuç almanızı sağlar, çünkü yağlı boyanın daha güzel dağılmasını sağlıyor. Maalesef ben unutmuşum, umarım siz unutmazsınız:) Son adım olarak verniklemeyi unutmadım ama.


Ahşap korkuluğun boyama işlemini bitirince sıra üzerine asacağım cam şişeleri boyamaya geldi. Terasıma mavi, yeşil, sarı yastıklar boyadım onlara uygun olması açısından aynı renklerde şişeleri de boyamaya karar verdim. İçlerine mum koymayı düşünüyorum, çok aydınlık vermese de loş bir hava yaratacağını düşündüm ama ileride seffaf kavonoz da takabilirim. Çünkü yastıklarla bütün halinde fazla renkli olabilir, şimdilik bu şekilde. Sonrasına duvara monte edince karar vereceğim.


Sünger aplikatörle pıt pıt yaparak uyguladım.


Kavonozları ahşap korkuluğa yerleştirmek için yapı marketten aldığım telle etrafından doladım.
NOT: Kavonoz şekline tam karar verdiğim zaman soğuk silikonla da yapıştırmayı düşünüyorum. Telle de yeterince sağlam ama daha da güvenli olması için silikonlamakta fayda var. Dış mekanda kullanacağım için aşırı soguk ve sıcağa karşı dayanıklı olacağından soğuk silikon kullanacağım, eğer iç mekanda kullanacak olsaydım sıcak silikon da yeterli olurdu.


Telleme kısmının görünmemesi için biraz dantel ve jüt ip kullanarak süsledim.


Ahşapla birleştirme kısmı ise bu şekilde.


Çok yakından teller gözüküyor ama uzaktan hiç belli olmuyorlar.


Kavonozları bu şekilde yerleştirdim. Mum yerine çiçek de konulabilir Elimde yapma çiçek olmadığından görsel olarak ekleyemedim


Teras duvarına asılmak için duvara çivi çakabilecek şanslı kişiyi beklemek üzere kenara aldım:) Uzaktan net bir fotoğraf çekemedim maalesef, fotoğraf ayarlarım da bir sorun oluştu:( Havalar düzelince yastıklarım ile beraber fotoğraflayıp paylaşmak istiyorum Şimdilik bukadar. Herkese sevgiler..


Exit mobile version