Galvanize pas dokusu nasıl yapılır?

pas-dokusu-boyamada-nasil-verilir-1
Herkese selamlar. Bu yazı açıkçası genele hitap etmeyebilir. Galvanize pas dokusu çalışması yaptım. Ama pas dokusu biraz göreceli, mutlaka benim gibi çok seveni de vardır, hiç sevmeyeni de Şimdi sevenler için oldukça ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışacağım.


Pas dokusunu yaptığım galvanizin ilk hali


Pas dokusu veren boyalar cadence markasının, birçok farklı rengi mevcut, ben sadece ikisini aldım. Galvaniz, cam gibi yüzeylere normalde boyanın ilk adımı olarak cam boyası kullanılması gerekir ama bu boyalar direk uygulanabiliyor. Yapısı gereği pütürlü bir zemin oluşturuyor. Sünger aplikatörle tampon şeklinde uygulanıyor.


İlk önce iki rengi ayrı ayrı istediğim yerlere uyguladım, ama tamamını bir kerede değil yan yana olan farklı renkleri birbirine değdirmeden boyadım.


Sonra yavaş yavaş aplikatöre çok fazla boya almadan birbirine geçecek şekilde boyamaya devam ettim. Fırça darbesi kalmamasına özen gösterdim


Bütün yüzeyi pas dokusuyla kapladıktan sonra normal akrilik boyalardan istediğim renkleri seçtim.


Renk katmak isteğim yerlere akrilik boyaları sürdüm. Bu kısımda her şey hayal gücünüze kalmış istediğiniz kadar renk ve dokuyu birbirine karıştırabilirsiniz.


Bitmiş hali bu şekilde..

Blog: RUJBUTİK

İnstagram: RUJBUTİK


Exit mobile version