Kış temalı duvar süsü yapımı (keçe)

duvar süsü yapımı
Kış temalı yarışmayı okuyunca çok sevindim. Kış benim en sevdiğim mevsimdir ama ne yapmam gerektiğini bulamadım özellikle birbirinden harika katılımları görünce nerdeyse vazgeçecektim ki yeni aldığım penguenli pijamam beynimde fırtınalar yarattı. Ben de hem kutuplardaki tatlı dostlara dikkat çekmek için hem de bu dondurucu soğuklarda baktıkça gülümsetmesi için bu duvar süsünü hazırlamaya karar verdim. Her ne kadar Türkiye’de kar çok yağmasa da bu sene New York’da nerdeyse hiç durmadı, şu an bile dışarıda kar temizleyenlerin sesini duyuyorum. Bu da yarın okullar gene tatil demek. Oğlum çok sevinecek

Kullandığım malzemeler; strafor köpük, keçe, kara tahta boyası (chalk paint), çeşitli kalınlıkta ipler, minik mandal, karton, düğmeler.
Önce  penguenlerimin evini hazırlamak için iglo şeklinde strafor köpüğü şekillendirdim. Buz evin (iglo) kapısını kartonu sprey chalk paintle boyayarak hazırladım. Evin dışını keçeyle, çarpı işi ile de buz tuğlaları şekli vererek kapladım.

Daha sonra abi penguenimin yapımına başladım. Kağıda penguen şeklinden kalıp çıkarıp keçelerimi kesip, şekillendirdim, içlerini pamukla doldurdum. Abinin kulakları üşümesin diye kulaklık diktim, düğmelerle süsledim.


Sonra ufak bızdığı hazırladım. Şapkasını cicili bir kumaştan diktim, atkısını da keçelerden saç örgüsü yaparak, düğmelerle süsledim.


Eee bu yaramazlar nasıl vakit geçirecek değil mi? Tabii ki buzlardan kardan adam yapıp, balık tutarak. Kardan adamın şapkasını ve atkısını örüp sökerek hazırladım. (böyle yazınca pek olmadı galiba, önce normal dikdörtgen ördüm, keserken birer ilmek bırakarak kestim, sonra örgüyü söktüm böylece delikli bir örneğim oldu) En iyisi resimleri göstermek.

Abimize balık tutması için olta ve cici bir kuş ile dikiş kısmını bitirdim. Minik mandalı boyadım, renkli kartondan da ufak bir yazıyla tamamladım. Kapının üstüne de tebeşirle güzel evim (my sweet home) yazınca tamam oldu. Misafirlerim genellikle ingilizce konuştukları için ingilizce yazmayı uygun gördüm. Sonra da hemen duvara astım. Gerçi afacanlar kamerayı görünce epey bir poz verdiler ama

Yarışmayla ilgili duyurum da burada .


Exit mobile version