Minik kasnakta duvar süsü yapımı


Minik kasnakta duvar süsü yapımı, aşırı sevimli bir çalışma değil mi? Görür görmez bayıldım desem yeridir!
Malzemeleri kolaylıkla ve uygun fiyata edinilebilecek, yapmak için ekstra bir yetenek gerektirmeyen ve kesinlikle denemeye değer bir kendin yap çalışması.

Kasnakta duvar süsü için gerekli malzemeler:

Küçük kasnak. Genelde 8 mm kalınlığında, 15 cm çapında oluyor bu minik kasnaklar.
Arka plan için kumaş parçaları
Yün keçe ya da kumaş keçe
Silikon tabancası
Nakış ipi
Fisto şerit – şart değil
Su taşı – şart değil

Minik kasnakta duvar süsü yapımı

Öncelikle kumaşı kasnağa gererek çalışma alanımızı belirliyoruz. Gergin bir şekildeyken kumaş üzerinde çalışmak zor olabilir, o yüzden kasnağa kumaşı vidalama aşamasını en son, tüm süsleme bittikten sonra yapmak gerekiyor.

Daha sonra artık süsleme yapacağımız alanın boyutuna uygun olarak ne yapmak istiyorsanız işleyeceğiniz ya da keçe parçalarından aplike yapacağınız temaya göre neyi nereye yapacağınıza karar veriyorsunuz. Keçeden minik hayvanlar, evler, geometrik şekiller ya da sadece yuvarlak benekler yapabilir, nakış ipleri ile isim işlemekten tutun da çiçeğe kadar pek çok şey işleyebilirsiniz.


Kumaş süsleme bittikten sonra kasnağa gerip vidalayın.

Fisto şeridi kasnağın dış ölçüsüne göre ayarlayıp kestikten sonra sıcak silikon ile kasnağın arkasına dolayarak yapıştırın.

Son olarak da duvara asabilmek için su taşından bir asma ipi yapıp bağlayın.

Fisto ve su taşı detaylarını zevkinize göre değiştirebilir, ya da koymayabilirsiniz de tabii. Ya da nakış ipi ve keçe yerine ya da yanına boncuklar ve pullar da kullanarak çok daha süsü bir çerçeve de yapabilirsiniz.


İşte bitti! Yalan mı, kolay değil miymiş gerçekten de? Ortaya çıkan sonuç da nefis. Çocuk odalarına bu kasnak çerçevelerden çokça yaparak rengarenk bir duvar süslemesi oluşturabilirsiniz mesela
Aynı teknikle daha büyük kasnaklar üzerinde de çalışılabilir. Güzel bir örneğini aşağıda paylaşayım bari

Jüt kumaştan kasnak pano nasıl yapılır, minik bir de videomuz var. Kumaş kasnağa nasıl gerilir ve nasıl süslenir fikir veren tatliş bir pano, baksanıza ; )

Bu çalışma şu kaynaktan alıntılanmıştır.


Exit mobile version