Çiçekli Seramik Tabak Nasıl Boyanır? / Porselen Boyama / Tabak Boyama / Porselen Kalemi | 10marifet

Video: edding ile çiçekli seramik tabak nasıl boyanır?

Bahar geldi, içimizde çiçekler açtı. Gözümüzün önünde de her an rengarenk çiçekler olsun istemek çok doğal değil mi? Bu sefer aldık kalemleri elimize ve içinde yemek yemelik değil ama dekoratif şekilde izlemelik, hediye etmelik, bakıp sevmelik bir tabak boyadık, süsledik. Size de ilham versin istedik. Hem desen konusunda yardımcı olalım hem de edding porselen kalemleri ile tabak boyama tekniği konusunda bir kez daha bilgi verelim dedik.

Çiçekli porselen tabak nasıl boyanır?

Malzemelerimiz, edding porselen kalemleri ve düz zeminli bir tabak.

Desenimizi tabii ki önce bir kağıt üzerinde çalışmalıyız. Renklere de karar vermek için bir deneme yapmak iyi bir fikir olabilir. Tabak üzerinde de dilerseniz hafifçe kurşun kalem eskizi yapabilir, edding kalemleriniz ile desenlerinizi onun üzerinden geçebilirsiniz.

Tabak üzerine desen çizerken, daha yeni geçtiğiniz yerin üzerine elinizi koymamaya ve boyayı bulaştırmamaya dikkat edin. Kısa süre içinde kuruyacaktır, o zaman bu sorundan korkmanıza gerek kalmaz.

Bir yanlış yaptığınız zaman hemen ıslak mendil ya da bez ile silebilirsiniz. Yine kurumasını bekleyip öyle tekrar üzerinden çizime devam edin.

Deseninizin sabitlenmesi için fırınlama yapmanız gerekiyor. Onu da detaylı bir şekilde videomuzda anlattık.

Bu tabak, her tarafı boyalı olduğu için yemek yemeye uygun değil. porselen kalemlerini, gıda ile temas etmeyen objeler üzerinde kullanmanızı hatırlatırız.

Sevdiyseniz, hadi izleyelim birlikte.


Exit mobile version